Sastāvdaļas
150 g drupinātas mandeļu pastas
2 olas
100 g saldās šokolādes riekstu masas (Odense Nougat)
4 konservētu persiku pusītes
Mērcei
200 ml sausa dzirkstošā vīna
1 -2 tējk. kukurūzas miltu
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 ml saldā krējuma
50 g sviesta
Dekorēšanai
150 g saldētu aveņu
100 ml ūdens
50 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
Instrukcijas
Ar mikseri saputo mandeļu pastu un olas mīkstā, viendabīgā konsistencē. Sadala pastu 8 ietaukotās veidnēs. Cep krāsns apakšējā vidusdaļā 175°C apmēram 15 minūtes. Tad izgāž otrādi uz ietaukota cepampapīra. Apsmērē ar šokolādes riekstu masu.
Vīnu, kukurūzas miltus, cukuru un sīrupu ar 100 ml saldā krējuma katliņā samaisa un uzvāra, nepārtraukti maisot. Pievieno sviestu un maisa, līdz tas izkūst. Ļauj atdzist. Atlikušo saldo krējumu saputo un iecilā atdzisušajā mērcē.
Katliņā samaisa avenes, ūdeni un želejas cukuru. Uzvāra un pavāra 30 sekundes. Izkāš caur sietu. Ļauj atdzist. Astoņos šķīvjos kārto desertu, uzliekot uz katras riekstu kūciņas persika pusi. Dekorē ar aveņu želeju un blakus ielej mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.