Peļu maizītes - Receptes

Peļu maizītes

25 gab.
Šīs mazās, saldās maizītes būs jauks pārsteigums Halovīna ballītei. “Actiņas” gatavotas no cukura pērlītēm vai ledeņu drumstalām. Astei izmanto apvārītu makaronu vai karameles stīgu.
Peļu maizītes
Vērtējums: (26gab.)

Sastāvdaļas

  • 50 g rauga
  • 300 ml saldā krējuma (10 %)
  • 75 g Dansukker pūdercukura
  • 2 g sāls
  • 2 olas
  • 75 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
  • 1200 g kviešu miltu
  • 50 mandeļu pusītes

Svaigu raugu sadrupina bļodā un pārlej ar siltu krējumu. Maisa, līdz raugs izšķīdis, un tad iemaisa arī pārējās sastāvdaļas. Mīklu sastrādā vijīgā masa un sadala 25 gabaliņos. Izveltnē bumbiņās un izkārto uz cepampapīra loksnes. Ļauj uzrūgt apmēram 30 minūtes vai līdz bumbiņas dubultojušās izmēros. Katrai bumbiņai izveido “austiņas”, izmantojot mandeļu pusītes. Cep krāsns vidējā daļā 225 ° C temperatūrā apmēram 12 minūtes. Atdzesē zem dvielīša. Izmantojot cukura pērlītes, izveido “actiņas” un no makarona vai karameles stīgas izveido “asti”.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;