Pekanriekstu siera kūka

12 porcijas

2,5 stundas + 4 stundas ledusskapī

Atzīme (10 gab)

Sastāvdaļas

Pamatnei
270 g smilšu cepumu
100 g pekanriekstu
160 g sviesta

Krēmsiera kārtai
450 g krēmsiera
80 g Dansukker baltā cukura
110 g krējuma (ar vismaz 20 % tauku saturu)
2 olas
šķipsna sāls

Virskārtai
150 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
150 g Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
60 g sviesta
3 olas
60 ml saldā krējuma
šķipsna sāls
260 g pekanriekstu

Instrukcijas

Uzkarsē noregulē uz 180 ºC.

Kūkas formu 28 cm diametrā ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru.

Cepumus un riekstus virtuves kombainā sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu, un visu samaisa, līdz iegūta slapju smilšu konsistence. Masu ber kūkas formā un nopresē arī uz augšu gar formas malām. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes. Tad izņem no krāsns un nedaudz padzesē. Krāsns temperatūru samazina līdz 160 ºC.

Pagatavo siera kūkas kārtu. Bļodā ar mikseri sakuļ kopā krēmsieru, krējumu, cukuru un šķipsnu sāls. Kad iegūta viendabīga masa, pa vienai pievieno olas. Iegūto masu lej pāri cepumu kārtai un cep 40 minūtes.

Pagatavo riekstu kārtu. Nelielā katliņā liek muscovado cukuru, zeltaino sīrupu, sviestu un sāli. Masu karsē, visu laiku apmaisot, līdz karamele sāk burbuļot un cukurs izkusis. Karameli pārlej bļodā un atstāj atdzist. Uzmanīgi, karamele ir ļoti karsta! Citā bļodiņā sajauc olas un saldo krējumu. Pekanriekstus ne pārāk smalki sakapā. Kad karamele atdzisusi, tajā iemaisa olu masu, tad iemaisa riekstus.

Kad siera kūka cepusies 40 minūtes, izņem to no krāsns, uzmanīgi tai pāri kārto riekstus karamelē. Iespējams, ka nedaudz karameles paliks pāri – galvenais ir izmantot visus riekstus un vismaz pusi karameles.

Turpina kūku cept vēl 40–50 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna un kraukšķīga. Ja cepšanas laikā šķiet, ka kūkas malas pārāk strauji apbrūnē, kūku var pārklāt ar foliju.

Kad kūka izcepta, izņem to no krāsns un pilnībā atdzesē. Pirms pasniegšanas tā vismaz 4 stundas jānotur ledusskapī.

Autors: Līva Kārkla-Upeniece
Stils: Zane Tilaka un Līva Kārkla-Upeniece
Foto: Mareks Gaidamovičs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.