Pekanriekstu siera kūka

12 porcijas

2,5 stundas + 4 stundas ledusskapī

Atzīme (34 gab)

Sastāvdaļas

Pamatnei
270 g smilšu cepumu
100 g pekanriekstu
160 g sviesta

Krēmsiera kārtai
450 g krēmsiera
80 g Dansukker baltā cukura
110 g krējuma (ar vismaz 20 % tauku saturu)
2 olas
šķipsna sāls

Virskārtai
150 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
150 g Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
60 g sviesta
3 olas
60 ml saldā krējuma
šķipsna sāls
260 g pekanriekstu

Instrukcijas

Uzkarsē noregulē uz 180 ºC.

Kūkas formu 28 cm diametrā ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru.

Cepumus un riekstus virtuves kombainā sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu, un visu samaisa, līdz iegūta slapju smilšu konsistence. Masu ber kūkas formā un nopresē arī uz augšu gar formas malām. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes. Tad izņem no krāsns un nedaudz padzesē. Krāsns temperatūru samazina līdz 160 ºC.

Pagatavo siera kūkas kārtu. Bļodā ar mikseri sakuļ kopā krēmsieru, krējumu, cukuru un šķipsnu sāls. Kad iegūta viendabīga masa, pa vienai pievieno olas. Iegūto masu lej pāri cepumu kārtai un cep 40 minūtes.

Pagatavo riekstu kārtu. Nelielā katliņā liek muscovado cukuru, zeltaino sīrupu, sviestu un sāli. Masu karsē, visu laiku apmaisot, līdz karamele sāk burbuļot un cukurs izkusis. Karameli pārlej bļodā un atstāj atdzist. Uzmanīgi, karamele ir ļoti karsta! Citā bļodiņā sajauc olas un saldo krējumu. Pekanriekstus ne pārāk smalki sakapā. Kad karamele atdzisusi, tajā iemaisa olu masu, tad iemaisa riekstus.

Kad siera kūka cepusies 40 minūtes, izņem to no krāsns, uzmanīgi tai pāri kārto riekstus karamelē. Iespējams, ka nedaudz karameles paliks pāri – galvenais ir izmantot visus riekstus un vismaz pusi karameles.

Turpina kūku cept vēl 40–50 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna un kraukšķīga. Ja cepšanas laikā šķiet, ka kūkas malas pārāk strauji apbrūnē, kūku var pārklāt ar foliju.

Kad kūka izcepta, izņem to no krāsns un pilnībā atdzesē. Pirms pasniegšanas tā vismaz 4 stundas jānotur ledusskapī.

Autors: Līva Kārkla-Upeniece
Stils: Zane Tilaka un Līva Kārkla-Upeniece
Foto: Mareks Gaidamovičs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Mazās pankūciņas

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.