Pekanriekstu siera kūka

12 porcijas

PT1H

2,5 stundas + 4 stundas ledusskapī

Atzīme (53 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
270 g smilšu cepumu
100 g pekanriekstu
160 g sviesta

Krēmsiera kārtai
450 g krēmsiera
80 g Dansukker baltā cukura
110 g krējuma (ar vismaz 20 % tauku saturu)
2 olas
šķipsna sāls

Virskārtai
150 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
150 g Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
60 g sviesta
3 olas
60 ml saldā krējuma
šķipsna sāls
260 g pekanriekstu

Instrukcijas

Uzkarsē noregulē uz 180 ºC.

Kūkas formu 28 cm diametrā ar noņemamām malām izklāj ar cepamo papīru.

Cepumus un riekstus virtuves kombainā sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu, un visu samaisa, līdz iegūta slapju smilšu konsistence. Masu ber kūkas formā un nopresē arī uz augšu gar formas malām. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes. Tad izņem no krāsns un nedaudz padzesē. Krāsns temperatūru samazina līdz 160 ºC.

Pagatavo siera kūkas kārtu. Bļodā ar mikseri sakuļ kopā krēmsieru, krējumu, cukuru un šķipsnu sāls. Kad iegūta viendabīga masa, pa vienai pievieno olas. Iegūto masu lej pāri cepumu kārtai un cep 40 minūtes.

Pagatavo riekstu kārtu. Nelielā katliņā liek muscovado cukuru, zeltaino sīrupu, sviestu un sāli. Masu karsē, visu laiku apmaisot, līdz karamele sāk burbuļot un cukurs izkusis. Karameli pārlej bļodā un atstāj atdzist. Uzmanīgi, karamele ir ļoti karsta! Citā bļodiņā sajauc olas un saldo krējumu. Pekanriekstus ne pārāk smalki sakapā. Kad karamele atdzisusi, tajā iemaisa olu masu, tad iemaisa riekstus.

Kad siera kūka cepusies 40 minūtes, izņem to no krāsns, uzmanīgi tai pāri kārto riekstus karamelē. Iespējams, ka nedaudz karameles paliks pāri – galvenais ir izmantot visus riekstus un vismaz pusi karameles.

Turpina kūku cept vēl 40–50 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna un kraukšķīga. Ja cepšanas laikā šķiet, ka kūkas malas pārāk strauji apbrūnē, kūku var pārklāt ar foliju.

Kad kūka izcepta, izņem to no krāsns un pilnībā atdzesē. Pirms pasniegšanas tā vismaz 4 stundas jānotur ledusskapī.

Autors: Līva Kārkla-Upeniece
Stils: Zane Tilaka un Līva Kārkla-Upeniece
Foto: Mareks Gaidamovičs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.