Pavlova ar mascarpone krēmu - Receptes

Pavlova ar mascarpone krēmu

Pavlova ar mascarpone krēmu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 220 g Dansukker baltā cukura
  • 0,5 tējkarotes kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote etiķa
  • 1 tējkarote kanēļa

MASKARPONES KRĒMAM

  • 250 g maskapones siera
  • 150 g saldā krējuma
  • sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
  • 1 tējkarote kanēļa

ĀBOLIEM

  • 500 g ūdens
  • 250 g Dansukker baltā cukura
  • 1 ēdamkarote medus
  • 6–8 rožāboli

Sakarsē cepeškrāsni līdz 120 °C temperatūrai.
Lielā bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru un kanēli. Puto, līdz cukurs ir pilnīgi izkusis un izveidojušās stingras putas. Viegli iecilājot, pievieno kukurūzas cieti un etiķi.
Saputoto olbaltumu izsmērē uz papīra aptuveni 20 cm diametrā.
Cep cepeškrāsnī 1,5–2 stundas 120 °C temperatūrā. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un atstāj pavērtas durtiņas, līdz pavlova atdziest (vislabāk uz nakti).
Sagatavo ābolus, ko sagriež 4 daļās un atdala no sēkliņām. Miziņas ir gaumes lieta – var noņemt, bet var arī atstāt. Katliņā liek vārīties cukuru, ūdeni un medu. Kad uzvārījies, pievieno ābolu ceturtdaļas un vāra 20 minūtes uz nelielas uguns, līdz tie kļuvuši mīksti. Pēc vārīšanas atstāj sīrupā un atdzesē.
Pagatavo krēmu: bļodā kopā saputo maskarponi, vaniļas sēkliņas, kanēli un saldo krējumu, līdz iegūta krēmīga masa.
Kad pavlova atdzisusi, to dekorē ar krēmu un sīrupīgajiem āboliem.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale


;