Pavlova ar mascarpone krēmu

Pavlovas kūka ar mascarpones krēmu ir Eiropas kulinārijas zelta klasika. Ja rūpīgi ievēro visas instrukcijas, tā izdosies nevainojami. Ābolu laikā papildini to ar svaigu rožābolu maigumu.

Atzīme (35 gab)

Sastāvdaļas

4 olu baltumi
220 g Dansukker baltā cukura
0,5 tējkarotes kukurūzas cietes
1 tējkarote etiķa
1 tējkarote kanēļa

MASKARPONES KRĒMAM
250 g maskapones siera
150 g saldā krējuma
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
1 tējkarote kanēļa

ĀBOLIEM
500 g ūdens
250 g Dansukker baltā cukura
1 ēdamkarote medus
6–8 rožāboli

Instrukcijas

Sakarsē cepeškrāsni līdz 120 °C temperatūrai.
Lielā bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru un kanēli. Puto, līdz cukurs ir pilnīgi izkusis un izveidojušās stingras putas. Viegli iecilājot, pievieno kukurūzas cieti un etiķi.
Saputoto olbaltumu izsmērē uz cepampapīra iezīmētā apļa formā aptuveni 20 cm diametrā.
Cep cepeškrāsnī 1,5–2 stundas 120 °C temperatūrā. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un atstāj pavērtas durtiņas, līdz pavlova atdziest (vislabāk uz nakti).
Sagatavo ābolus, ko sagriež 4 daļās un atdala no sēkliņām. Miziņas ir gaumes lieta – var noņemt, bet var arī atstāt. Katliņā liek vārīties cukuru, ūdeni un medu. Kad uzvārījies, pievieno ābolu ceturtdaļas un vāra 20 minūtes uz nelielas uguns, līdz tie kļuvuši mīksti. Pēc vārīšanas atstāj sīrupā un atdzesē.
Pagatavo krēmu: bļodā kopā saputo maskarponi, vaniļas sēkliņas, kanēli un saldo krējumu, līdz iegūta krēmīga masa.
Kad pavlova atdzisusi, to dekorē ar krēmu un sīrupīgajiem āboliem.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Mazās pankūciņas

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.