Pavlova ar mascarpone krēmu

Pavlovas kūka ar mascarpones krēmu ir Eiropas kulinārijas zelta klasika. Ja rūpīgi ievēro visas instrukcijas, tā izdosies nevainojami. Ābolu laikā papildini to ar svaigu rožābolu maigumu.

Atzīme (60 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

4 olu baltumi
220 g Dansukker baltā cukura
0,5 tējkarotes kukurūzas cietes
1 tējkarote etiķa
1 tējkarote kanēļa

MASKARPONES KRĒMAM
250 g maskapones siera
150 g saldā krējuma
sēkliņas no 1 vaniļas pāksts
1 tējkarote kanēļa

ĀBOLIEM
500 g ūdens
250 g Dansukker baltā cukura
1 ēdamkarote medus
6–8 rožāboli

Instrukcijas

Sakarsē cepeškrāsni līdz 120 °C temperatūrai.
Lielā bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru un kanēli. Puto, līdz cukurs ir pilnīgi izkusis un izveidojušās stingras putas. Viegli iecilājot, pievieno kukurūzas cieti un etiķi.
Saputoto olbaltumu izsmērē uz cepampapīra iezīmētā apļa formā aptuveni 20 cm diametrā.
Cep cepeškrāsnī 1,5–2 stundas 120 °C temperatūrā. Pēc cepšanas izslēdz krāsni un atstāj pavērtas durtiņas, līdz pavlova atdziest (vislabāk uz nakti).
Sagatavo ābolus, ko sagriež 4 daļās un atdala no sēkliņām. Miziņas ir gaumes lieta – var noņemt, bet var arī atstāt. Katliņā liek vārīties cukuru, ūdeni un medu. Kad uzvārījies, pievieno ābolu ceturtdaļas un vāra 20 minūtes uz nelielas uguns, līdz tie kļuvuši mīksti. Pēc vārīšanas atstāj sīrupā un atdzesē.
Pagatavo krēmu: bļodā kopā saputo maskarponi, vaniļas sēkliņas, kanēli un saldo krējumu, līdz iegūta krēmīga masa.
Kad pavlova atdzisusi, to dekorē ar krēmu un sīrupīgajiem āboliem.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.