Sastāvdaļas
Pavlova
4 olu baltumi
200 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1 ēdamkar. kukurūzas miltu
1 tējkar. ābolu etiķa
Aveņu krēms
250 g aveņu
1 ola
120 g Dansukker Ievārījuma cukura
25 g sviesta istabas temperatūrā
Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
Svaigas avenes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 125°C.
Olas kopā ar pusi no cukura daudzuma saputo stingrās putās. Pēc piecu minūšu putošanas pievieno atlikušo cukuru un vaniļas cukuru. Turpina putot vēl piecas minūtes.
Uzmanīgi iecilā kukurūzas miltus un iemaisa ābolu etiķi. Masu ar karoti piciņās liek uz cepampapīra un izveido aplīšus. Cep apmēram 90 minūtes. Cepeškrāsni izslēdz, bet bezē atstāj krāsnī, līdz tā atdziest.
Sagatavo aveņu krēmu. Avenes izberž caur sietu, atdalot kauliņus. Olas saputo un iemaisa aveņu masā. To vēlreiz izberž caur sietu, pievieno ievārījuma cukuru un maisot uzvāra.
Katliņu noņem no plīts un pievieno sviestu. Aukstā ūdens peldē ar elektrisko putotāju kuļ, līdz krēms atdzisis. Gatavu lej tīrā burciņā, aizvāko un atdzesē.
Saldo krējumu saputo. Kūciņas liek uz šķīvīšiem. Uz katras ar karoti liek putukrējumu, aveņu krēmu un svaigu aveni.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.
Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.
Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.