Panna cotta Dansukker garša

6 porcijas
Panna cotta Dansukker garša
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

1. kārta, brūkleņu karamele
200 ml saldā krējuma
100 ml brūkleņu
100 ml Dansukker baltā cukurniedru cukura
100 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
100 g sviesta
0,5 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

2. Kārta, panna cotta
400 ml saldā krējuma
75 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
1 ēdamkar. votisperiferry piparu (var aizvietot ar melnajiem pipariem)
50 ml svaigas citronzāles
100 g baltās šokolādes

3. Kārta, brūkleņu un zemeņu ievārījums
200 ml brūkleņu
100 ml zemeņu
100 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
2 ml citronskābe

1. kārta, brūkleņu karamele
Saldo krējumu, brūklenes, cukuru, sviestu un Muscovado cukuru katliņā, nepārtraukti maisot, vāra 5 minūtes, līdz mērce sāk sabiezēt. Pievieno vaniļas cukuru. Salej glāzēs un atdzesē.

2. Kārta, panna cotta
Krējumu kopā ar želejas cukuru uzvāra un pēc 2-3 minūtēm noņem no plīts. Piparus saberž piestā, citronzāli un balto šokolādi sakapā un pievieno krējumam. Maisījumu lej glāzēs pāri pirmajai kārtai un novieto atpakaļ ledusskapī.

3. Kārta, brūkleņu un zemeņu ievārījums
Ogas ar cukuru katliņā vāra 4 minūtes. Izspaida ogas, lai ievārījums būtu viendabīgs. Ar ievārījumu pārklāj panna cotta kārtu un atstāj glāzes ledusskapī sastingt. Pirms pasniegšanas dekorē ar piparmētru lapiņām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker