Sastāvdaļas
1. kārta, brūkleņu karamele
200 ml saldā krējuma
100 ml brūkleņu
100 ml Dansukker baltā cukurniedru cukura
100 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
100 g sviesta
0,5 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2. Kārta, panna cotta
400 ml saldā krējuma
75 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
1 ēdamkar. votisperiferry piparu (var aizvietot ar melnajiem pipariem)
50 ml svaigas citronzāles
100 g baltās šokolādes
3. Kārta, brūkleņu un zemeņu ievārījums
200 ml brūkleņu
100 ml zemeņu
100 ml Dansukker želejas cukura „Multi”
2 ml citronskābe
Instrukcijas
1. kārta, brūkleņu karamele
Saldo krējumu, brūklenes, cukuru, sviestu un Muscovado cukuru katliņā, nepārtraukti maisot, vāra 5 minūtes, līdz mērce sāk sabiezēt. Pievieno vaniļas cukuru. Salej glāzēs un atdzesē.
2. Kārta, panna cotta
Krējumu kopā ar želejas cukuru uzvāra un pēc 2-3 minūtēm noņem no plīts. Piparus saberž piestā, citronzāli un balto šokolādi sakapā un pievieno krējumam. Maisījumu lej glāzēs pāri pirmajai kārtai un novieto atpakaļ ledusskapī.
3. Kārta, brūkleņu un zemeņu ievārījums
Ogas ar cukuru katliņā vāra 4 minūtes. Izspaida ogas, lai ievārījums būtu viendabīgs. Ar ievārījumu pārklāj panna cotta kārtu un atstāj glāzes ledusskapī sastingt. Pirms pasniegšanas dekorē ar piparmētru lapiņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.