Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Plānās pankūkas brokastīs - kas gan var būt labāks par šo! Klāt liec mājās gatavotu ievārījumu, citronu krēmu vai pat vienkārši skābo krējumu ar kanēļcukuru!

4 porc.

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

3 olas
200 ml piena
90 g kviešu miltu
1 g sāls
5 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml krējuma, trekna vai liesāka pēc izvēles

Ābolu mērcei
4 āboli
100 ml ūdens
50 ml svaigi spiestas citrona sulas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 g malta kardamona

Dekorēšanai
50 g sadrupinātu valriekstu
 

Citronu krēmam
150 ml saldā krējuma
Sula un norīvēta miziņa no ceturtdaļcitrona
3 g Dansukker pūdercukura

Sviests vai margarīns cepšanai

Instrukcijas

Saldo krējumu puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Pievieno citrona sulu, miziņu un pūdercukuru. Novieto ledusskapī līdz pasniegšanai. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sakapā mazos gabaliņos. Samaisa sasmalcinātos ābolus ar ūdeni, citronu sulu un cukuru katliņā un vāra, līdz āboli mīksti. Pievieno vaniļas cukuru un kardamonu. Olas un pienu viegli sakuļ. Pievieno arī miltus, sāli un vaniļas cukuru un visu labi samaisa. Pievieno krējumu un noliek malā uz 10 minūtēm. Uzkarsētā pannnā nelielā eļļas daudzumā cep plānās pankūkas un uzreiz kārto šķīvjos. Pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem un blakus liek pa karotei ābolu mērces un citronu krēma.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.