Sastāvdaļas
Mīklai
100 g sviesta
180 g kviešu miltu
45 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
1 g sāls
30 ml ūdens
Glazūrai
150 g aveņu (apm. 4 tējkarotes aveņu sīrupa)
120 g Dansukker pūdercukura
Dekorēšanai
Ēdamie ziedi vai cukura dekori
Instrukcijas
Vispirms pagatavo mīklu, tad – ievārījumu, un beigās cep pašas kūciņas.
Visas mīklas sastāvdaļas sastrādā vijīgā mīklā un novieto ledusskapī vienu stundu atdzesēties.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Mīklu sadala divās daļās. Katru gabalu uz cepampapīra izrullē 3 mm biezā kvadrāta formā. Loksnes sagriež apmēram 5 x 8 cm gabaliņos. Pusi no gabaliņiem liek uz cepešplāts un katram uzliek tējkaroti ievārījuma.
Atlikušos gabaliņus katru iegriež centrālajā daļā, veicot trīs garenus griezienus, un tad klāj tos pāri pamatnēm ar ievārījumu, veidojot tādus kā mazus pīrādziņus. Maliņas aizspiež ciet, izmantojot dakšiņu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 15 minūtes. Atdzesē uz restītes.
Sagatavo glazūru. Avenes saspaida un izspiež caur smalku sietu. Pievieno pūdercukuru un samaisa līdz pastas konsistencei. Caur dekorēšanas tūtiņu vai ar otiņu pārklāj kūciņām. Pārkaisa ar ēdamajiem ziediem vai cukura kraukšķiem.
Padoms: aveņu vietā var izmantot citas ogas, iegūstot atšķirīgas krāsas un garšas glazūru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.