Ogu spilventiņi

Šīs mazās pildītās maizītes ir jaukas uzkodas, ko var pagatavot, izmantojot gan svaigas ogas, gan ievārījumu.

10 gab.

PT1H

1 stunda + 1 stunda saldētavā

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Ievārījums

Mīklai
100 g sviesta
180 g kviešu miltu
45 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
1 g sāls
30 ml ūdens

Glazūrai
150 g aveņu (apm. 4 tējkarotes aveņu sīrupa)
120 g Dansukker pūdercukura

Dekorēšanai
Ēdamie ziedi vai cukura dekori

Instrukcijas

Vispirms pagatavo mīklu, tad – ievārījumu, un beigās cep pašas kūciņas.

Visas mīklas sastāvdaļas sastrādā vijīgā mīklā un novieto ledusskapī vienu stundu atdzesēties.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Mīklu sadala divās daļās. Katru gabalu uz cepampapīra izrullē 3 mm biezā kvadrāta formā. Loksnes sagriež apmēram 5 x 8 cm gabaliņos. Pusi no gabaliņiem liek uz cepešplāts un katram uzliek tējkaroti ievārījuma.  

Atlikušos gabaliņus katru iegriež centrālajā daļā, veicot trīs garenus griezienus, un tad klāj tos pāri pamatnēm ar ievārījumu, veidojot tādus kā mazus pīrādziņus. Maliņas aizspiež ciet, izmantojot dakšiņu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 15 minūtes. Atdzesē uz restītes.

Sagatavo glazūru. Avenes saspaida un izspiež caur smalku sietu. Pievieno pūdercukuru un samaisa līdz pastas konsistencei. Caur dekorēšanas tūtiņu vai ar otiņu pārklāj kūciņām. Pārkaisa ar ēdamajiem ziediem vai cukura kraukšķiem.

Padoms: aveņu vietā var izmantot citas ogas, iegūstot atšķirīgas krāsas un garšas glazūru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.