Ogu spilventiņi - Receptes

Ogu spilventiņi

10 gab. 1 stunda + 1 stunda saldētavā
Šīs mazās pildītās maizītes ir jaukas uzkodas, ko var pagatavot, izmantojot gan svaigas ogas, gan ievārījumu.
Ogu spilventiņi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 100 g sviesta
  • 180 g kviešu miltu
  • 45 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
  • 1 g sāls
  • 30 ml ūdens

Glazūrai

  • 150 g aveņu (apm. 4 tējkarotes aveņu sīrupa)
  • 120 g Dansukker pūdercukura

Dekorēšanai

  • Ēdamie ziedi vai cukura dekori

Vispirms pagatavo mīklu, tad – ievārījumu, un beigās cep pašas kūciņas.

Visas mīklas sastāvdaļas sastrādā vijīgā mīklā un novieto ledusskapī vienu stundu atdzesēties.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Mīklu sadala divās daļās. Katru gabalu uz cepampapīra izrullē 3 mm biezā kvadrāta formā. Loksnes sagriež apmēram 5 x 8 cm gabaliņos. Pusi no gabaliņiem liek uz cepešplāts un katram uzliek tējkaroti ievārījuma.  

Atlikušos gabaliņus katru iegriež centrālajā daļā, veicot trīs garenus griezienus, un tad klāj tos pāri pamatnēm ar ievārījumu, veidojot tādus kā mazus pīrādziņus. Maliņas aizspiež ciet, izmantojot dakšiņu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 15 minūtes. Atdzesē uz restītes.

Sagatavo glazūru. Avenes saspaida un izspiež caur smalku sietu. Pievieno pūdercukuru un samaisa līdz pastas konsistencei. Caur dekorēšanas tūtiņu vai ar otiņu pārklāj kūciņām. Pārkaisa ar ēdamajiem ziediem vai cukura kraukšķiem.

Padoms: aveņu vietā var izmantot citas ogas, iegūstot atšķirīgas krāsas un garšas glazūru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;