Ogu sorbets
Sorbets ir liesāks un cietāks par saldējumu, taču vasaras karstumā tas būs īsti atsvaidzinošs. Izvēlies savas mīļākās ogas, ko pievienot sorbetam. Šajā receptē izmantoti nevis olu dzeltenumi, bet gan baltumi, kā arī anv pievienots saldais krējums. Zīdaino konsistenci nodrošina dzidrais sīrups.
Sastāvdaļas
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 svaigi piparmētras zariņi
100 ml ūdens
150 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
30 ml citronu sulas
500 g ogu, piemēram, avenes, zemenes vai upenes
2 olu baltumi
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
Instrukcijas
Ūdeni, cukuru un piparmētras uzvāra un pārlej ogām. Ogas saspaida ar sīrupu, līdz ir iegūta viendabīga masa. Pievieno citronu sulu. Olu baltumus ar cukuru saputo stingrās putās un iecilā ogu maisījumā. Sakuļ saldējuma mašīnā vai ovieto saldētavā uz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.