Ogu sorbets
Sorbets ir liesāks un cietāks par saldējumu, taču vasaras karstumā tas būs īsti atsvaidzinošs. Izvēlies savas mīļākās ogas, ko pievienot sorbetam. Šajā receptē izmantoti nevis olu dzeltenumi, bet gan baltumi, kā arī anv pievienots saldais krējums. Zīdaino konsistenci nodrošina dzidrais sīrups.
Sastāvdaļas
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 svaigi piparmētras zariņi
100 ml ūdens
150 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
30 ml citronu sulas
500 g ogu, piemēram, avenes, zemenes vai upenes
2 olu baltumi
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
Instrukcijas
Ūdeni, cukuru un piparmētras uzvāra un pārlej ogām. Ogas saspaida ar sīrupu, līdz ir iegūta viendabīga masa. Pievieno citronu sulu. Olu baltumus ar cukuru saputo stingrās putās un iecilā ogu maisījumā. Sakuļ saldējuma mašīnā vai ovieto saldētavā uz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.