Ogu sorbets
Sorbets ir liesāks un cietāks par saldējumu, taču vasaras karstumā tas būs īsti atsvaidzinošs. Izvēlies savas mīļākās ogas, ko pievienot sorbetam. Šajā receptē izmantoti nevis olu dzeltenumi, bet gan baltumi, kā arī anv pievienots saldais krējums. Zīdaino konsistenci nodrošina dzidrais sīrups.
Sastāvdaļas
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 svaigi piparmētras zariņi
100 ml ūdens
150 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
30 ml citronu sulas
500 g ogu, piemēram, avenes, zemenes vai upenes
2 olu baltumi
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
Instrukcijas
Ūdeni, cukuru un piparmētras uzvāra un pārlej ogām. Ogas saspaida ar sīrupu, līdz ir iegūta viendabīga masa. Pievieno citronu sulu. Olu baltumus ar cukuru saputo stingrās putās un iecilā ogu maisījumā. Sakuļ saldējuma mašīnā vai ovieto saldētavā uz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.