Ogu daikiri

2 glāzes 20 minūtes + 3 stundas saldētavā
Ogu daikiri ir izsmalcināts dzēriens, ko pasniegt vasaras karstumā. Rums, gāzētais ūdens un piparmētra vai citronmelisas lapiņa pāri - to pasniedz ledus aukstu, pārlietu ogu ledus kubiņiem. Baudām vasaru!
Ogu daikiri
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Ogu ledus gabaliņi

    • 200 g ogu (100 g biezeņa)
    • 70 ml ūdens
    • 40 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura

    Ogu daikiri

    • 1 trauciņš ledus kubiņu
    • 200 ml gāzētā ūdens
    • 100 ml gaiša ruma
    • Piparmētra vai citronmelisa dekoram

    Ogu biezeni kopā ar pārējām sastāvdaļām maisot vāra, līdz cukurs ir izšķīdis. Ļauj atdzist, tad lej šķidrumu ledus trauciņos un novieto saldētavā uz vismaz 3 stundām.

    Visas dzēriena sastāvdaļas liek blenderī un sasmalcina. Ja nav atbilstoša blendera, kas var sasmalcināt ledu, izmantojot piestu.

    Dzērienu salej glāzēs un dekorē ar piparmētru vai citronmelisas lapiņām.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker