“Ogas kāruma” brūkleņu zefīrs

Atzīme (43 gab)

Sastāvdaļas

55 g olas baltuma
120 g ābolu biezeņa
130 g brūkleņu biezeņa
390 g Dansukker baltā cukura
100 g ūdens
Pūdercukurs pārkaisīšanai

Instrukcijas

Katliņā ielej ūdeni, pievieno agar agaru un cukuru.

Virtuves kombaina bļodā liek biezeni un pusi no olas baltuma. Puto, ieslēdzot miksera maksimālo ātrumu.

Uz plīts vidējā karstumā liek sildīties katliņu ar agar agaru un cukuru. Lēnām uzsilda līdz 110 °C, maisot, lai cukurs nepiedegtu. Gatavs sīrups kļūst staipīgs un, lejot no karotes, stīgo.

Kad putojamā masa virtuves kombainā ir dubultojusies apmēros, pievieno atlikušo olbaltuma daļu un turpina putot, līdz tā kļūst stingra un nepil no slotiņas. Nepārtraucot putošanu maksimālajā ātrumā, biezo cukura sīrupu tievā strūkliņā lej masā un turpina putot, kamēr masa neslīd nost no lāpstiņas.

Gatavo masu atdzesē un iepilda konditorejas maisā ar piemērotu dekoratīvo uzgali zefīra veidošanai. Uz cepampapīra veido zefīrus, spiežot biezeni caur uzgali apļa formā. Gatavos zefīrus atstāj apžūt apmēram 12 stundas, pēc tam salipina pusītes kopā un pārkaisa vai apviļā pūdercukurā.

Varianti! Zefīru var pagatavot, aizvietojot brūkleņu biezeni ar citu ogu biezeni, piemēram, ķiršu, rabarberu, ābolu, bumbieru un citiem. Cietākus augļus, piemēram, rabarberus, pirms biezeņa pagatavošanas jāpasautē.

Gatavo zefīra masu var pildīt arī burciņās, deserta glāzītēs vai papīra mafinu formītēs.

Receptes autore: Elīna Stojakina, “Ogas kārums” idejas autore

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.