Sastāvdaļas
55 g olas baltuma
120 g ābolu biezeņa
130 g brūkleņu biezeņa
390 g Dansukker baltā cukura
100 g ūdens
Pūdercukurs pārkaisīšanai
Instrukcijas
Katliņā ielej ūdeni, pievieno agar agaru un cukuru.
Virtuves kombaina bļodā liek biezeni un pusi no olas baltuma. Puto, ieslēdzot miksera maksimālo ātrumu.
Uz plīts vidējā karstumā liek sildīties katliņu ar agar agaru un cukuru. Lēnām uzsilda līdz 110 °C, maisot, lai cukurs nepiedegtu. Gatavs sīrups kļūst staipīgs un, lejot no karotes, stīgo.
Kad putojamā masa virtuves kombainā ir dubultojusies apmēros, pievieno atlikušo olbaltuma daļu un turpina putot, līdz tā kļūst stingra un nepil no slotiņas. Nepārtraucot putošanu maksimālajā ātrumā, biezo cukura sīrupu tievā strūkliņā lej masā un turpina putot, kamēr masa neslīd nost no lāpstiņas.
Gatavo masu atdzesē un iepilda konditorejas maisā ar piemērotu dekoratīvo uzgali zefīra veidošanai. Uz cepampapīra veido zefīrus, spiežot biezeni caur uzgali apļa formā. Gatavos zefīrus atstāj apžūt apmēram 12 stundas, pēc tam salipina pusītes kopā un pārkaisa vai apviļā pūdercukurā.
Varianti! Zefīru var pagatavot, aizvietojot brūkleņu biezeni ar citu ogu biezeni, piemēram, ķiršu, rabarberu, ābolu, bumbieru un citiem. Cietākus augļus, piemēram, rabarberus, pirms biezeņa pagatavošanas jāpasautē.
Gatavo zefīra masu var pildīt arī burciņās, deserta glāzītēs vai papīra mafinu formītēs.
Receptes autore: Elīna Stojakina, “Ogas kārums” idejas autore
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.