Sastāvdaļas
55 g olas baltuma
120 g ābolu biezeņa
130 g brūkleņu biezeņa
390 g Dansukker baltā cukura
100 g ūdens
Pūdercukurs pārkaisīšanai
Instrukcijas
Katliņā ielej ūdeni, pievieno agar agaru un cukuru.
Virtuves kombaina bļodā liek biezeni un pusi no olas baltuma. Puto, ieslēdzot miksera maksimālo ātrumu.
Uz plīts vidējā karstumā liek sildīties katliņu ar agar agaru un cukuru. Lēnām uzsilda līdz 110 °C, maisot, lai cukurs nepiedegtu. Gatavs sīrups kļūst staipīgs un, lejot no karotes, stīgo.
Kad putojamā masa virtuves kombainā ir dubultojusies apmēros, pievieno atlikušo olbaltuma daļu un turpina putot, līdz tā kļūst stingra un nepil no slotiņas. Nepārtraucot putošanu maksimālajā ātrumā, biezo cukura sīrupu tievā strūkliņā lej masā un turpina putot, kamēr masa neslīd nost no lāpstiņas.
Gatavo masu atdzesē un iepilda konditorejas maisā ar piemērotu dekoratīvo uzgali zefīra veidošanai. Uz cepampapīra veido zefīrus, spiežot biezeni caur uzgali apļa formā. Gatavos zefīrus atstāj apžūt apmēram 12 stundas, pēc tam salipina pusītes kopā un pārkaisa vai apviļā pūdercukurā.
Varianti! Zefīru var pagatavot, aizvietojot brūkleņu biezeni ar citu ogu biezeni, piemēram, ķiršu, rabarberu, ābolu, bumbieru un citiem. Cietākus augļus, piemēram, rabarberus, pirms biezeņa pagatavošanas jāpasautē.
Gatavo zefīra masu var pildīt arī burciņās, deserta glāzītēs vai papīra mafinu formītēs.
Receptes autore: Elīna Stojakina, “Ogas kārums” idejas autore
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.