“Ogas kāruma” brūkleņu zefīrs

Atzīme (86 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

55 g olas baltuma
120 g ābolu biezeņa
130 g brūkleņu biezeņa
390 g Dansukker baltā cukura
100 g ūdens
Pūdercukurs pārkaisīšanai

Instrukcijas

Katliņā ielej ūdeni, pievieno agar agaru un cukuru.

Virtuves kombaina bļodā liek biezeni un pusi no olas baltuma. Puto, ieslēdzot miksera maksimālo ātrumu.

Uz plīts vidējā karstumā liek sildīties katliņu ar agar agaru un cukuru. Lēnām uzsilda līdz 110 °C, maisot, lai cukurs nepiedegtu. Gatavs sīrups kļūst staipīgs un, lejot no karotes, stīgo.

Kad putojamā masa virtuves kombainā ir dubultojusies apmēros, pievieno atlikušo olbaltuma daļu un turpina putot, līdz tā kļūst stingra un nepil no slotiņas. Nepārtraucot putošanu maksimālajā ātrumā, biezo cukura sīrupu tievā strūkliņā lej masā un turpina putot, kamēr masa neslīd nost no lāpstiņas.

Gatavo masu atdzesē un iepilda konditorejas maisā ar piemērotu dekoratīvo uzgali zefīra veidošanai. Uz cepampapīra veido zefīrus, spiežot biezeni caur uzgali apļa formā. Gatavos zefīrus atstāj apžūt apmēram 12 stundas, pēc tam salipina pusītes kopā un pārkaisa vai apviļā pūdercukurā.

Varianti! Zefīru var pagatavot, aizvietojot brūkleņu biezeni ar citu ogu biezeni, piemēram, ķiršu, rabarberu, ābolu, bumbieru un citiem. Cietākus augļus, piemēram, rabarberus, pirms biezeņa pagatavošanas jāpasautē.

Gatavo zefīra masu var pildīt arī burciņās, deserta glāzītēs vai papīra mafinu formītēs.

Receptes autore: Elīna Stojakina, “Ogas kārums” idejas autore

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.