Sastāvdaļas
Pīrāga pamatnei
150 g auzu pārslu cepumu
100 g sadrupinātu lazdu riekstu
75 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
125 g sviesta vai margarīna
Saldējumam
300 ml trekna saldā krējuma
12 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 olu dzeltenumi
30 g Dansukker pūdercukura
1-2 paciņas „Nescafe Espresso”
70 g Dansukker gaišā sīrupa
Šokolādes mērcei
15 g sviesta vai margarīna
25 g kakao pulvera
15 ml Dansukker tumšā sīrupa
40 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
12 g Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml krējuma
Pasniegšanai
500 g svaigu ogu, piemēram, avenes un mellenes
Instrukcijas
Cepumus sadrupina un liek bļodā, pieber riekstus un niedru cukuru. Sviestu vai margarīnu izkausē un pārlej pāri sadrupinātajiem cepumiem. Visu izmaisa. Izlīdzina masu pīrāga traukā gar dibenu un sāniem. Liek ledusskapī.
Saldo krējumu un vaniļas cukuru saputo stingrās putās. Olas un pūdercukuru sakuļ atsevišķā bļodā gaisīgās putās. Pieliek espresso pulveri un sīrupu un turpina kult, līdz tie izšķīst. Iecilā saputoto krējumu sakultajā olu masā. Ielej maisījumu pīrāga traukā virs pamatnes. Notur pīrāgu ledusskapī vismaz trīs stundas.
Katliņā izkausē sviestu vai margarīnu, pieber kakao pulveri. Iemaisa pārējās sastāvdaļas un visu uzvāra.
Pīrāgu pasniedz ar šokolādes mērci un svaigām ogām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.