Mokas saldējuma pīrāgs ar ogām un šokolādes mērci

Apm. 8 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas


Pīrāga pamatnei
150 g auzu pārslu cepumu
100 g sadrupinātu lazdu riekstu
75 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
125 g sviesta vai margarīna

Saldējumam
300 ml trekna saldā krējuma
12 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
3 olu dzeltenumi
30 g Dansukker pūdercukura
1-2 paciņas „Nescafe Espresso”
70 g Dansukker gaišā sīrupa

Šokolādes mērcei
15 g sviesta vai margarīna
25 g kakao pulvera
15 ml Dansukker tumšā sīrupa
40 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
12 g Dansukker Vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml krējuma

Pasniegšanai
500 g svaigu ogu, piemēram, avenes un mellenes

Instrukcijas

Cepumus sadrupina un liek bļodā, pieber riekstus un niedru cukuru. Sviestu vai margarīnu izkausē un pārlej pāri sadrupinātajiem cepumiem. Visu izmaisa. Izlīdzina masu pīrāga traukā gar dibenu un sāniem. Liek ledusskapī.
Saldo krējumu un vaniļas cukuru saputo stingrās putās. Olas un pūdercukuru sakuļ atsevišķā bļodā gaisīgās putās. Pieliek espresso pulveri un sīrupu un turpina kult, līdz tie izšķīst. Iecilā saputoto krējumu sakultajā olu masā. Ielej maisījumu pīrāga traukā virs pamatnes. Notur pīrāgu ledusskapī vismaz trīs stundas.

Katliņā izkausē sviestu vai margarīnu, pieber kakao pulveri. Iemaisa pārējās sastāvdaļas un visu uzvāra.

Pīrāgu pasniedz ar šokolādes mērci un svaigām ogām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.