Sastāvdaļas
100 g izkausēta sviesta
1 l tumšā alus, medalus vai iesala dzēriena
50 g maizes rauga
140 g Dansukker Tumšā sīrupa
4 g kaltētu apelsīna miziņu
3 g malta kardamona
3 g malta ingvera
6 g maltu krustnagliņu
2 g smaržīgo piparu
120 g rozīņu
Apmēram 1800 g rudzu un kviešu miltu maisījuma
12 g sāls
Glazūrai
Tumšais alus, medalus vai iesala dzēriens
Dansukker Tumšais sīrups
Instrukcijas
Sviestu izkausē, pievieno alu un uzkarsē līdz 37°C. Atsevišķā bļodiņā sadrupina raugu, pārlej ar silto šķidrumu un maisa, līdz raugs izšķīdis. Pievieno sīrupu, garšvielas un rozīnes. Pakāpeniski iemaisa miltus un mīca, līdz mīkla sāk atlekt no trauka malām. Noslēgumā pievieno sāli. Bļodu pārklāj ar tīru drāniņu un novieto siltumā uzrūgt apmēram 30 minūtes.
Uz iemiltotas virsmas mīklu mīca, līdz tā ir spoža un vijīga. Mīklu sadala četrās vienādās daļās, ko izveltnē un saformē klaipa formā. Klaipus pārklāj ar tīru drāniņu un atkal ļauj uzrūgt 20-30 minūtes.
Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C.
Klaipiņus novieto uz cepampapīra, pārsmērē ar alus un sīrupa maisījumu. Krāsns temperatūru samazina līdz 200 ˚C un cep tajā maizi apmēram 40 minūtes. Klaipiņus atdzesē uz restītes, pārklātus ar tīru drāniņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.