Mises maize

Zviedru Ziemassvētku maize.

4 klaipi

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g izkausēta sviesta
1 l tumšā alus, medalus vai iesala dzēriena
50 g maizes rauga
140 g Dansukker Tumšā sīrupa
4 g kaltētu apelsīna miziņu
3 g malta kardamona
3 g malta ingvera
6 g maltu krustnagliņu
2 g smaržīgo piparu
120 g rozīņu
Apmēram 1800 g rudzu un kviešu miltu maisījuma
12 g sāls

Glazūrai
Tumšais alus, medalus vai iesala dzēriens
Dansukker Tumšais sīrups

Instrukcijas

Sviestu izkausē, pievieno alu un uzkarsē līdz 37°C. Atsevišķā bļodiņā sadrupina raugu, pārlej ar silto šķidrumu un maisa, līdz raugs izšķīdis. Pievieno sīrupu, garšvielas un rozīnes. Pakāpeniski iemaisa miltus un mīca, līdz mīkla sāk atlekt no trauka malām. Noslēgumā pievieno sāli. Bļodu pārklāj ar tīru drāniņu un novieto siltumā uzrūgt apmēram 30 minūtes.

Uz iemiltotas virsmas mīklu mīca, līdz tā ir spoža un vijīga. Mīklu sadala četrās vienādās daļās, ko izveltnē un saformē klaipa formā. Klaipus pārklāj ar tīru drāniņu un atkal ļauj uzrūgt 20-30 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C.

Klaipiņus novieto uz cepampapīra, pārsmērē ar alus un sīrupa maisījumu. Krāsns temperatūru samazina līdz 200 ˚C un cep tajā maizi apmēram 40 minūtes. Klaipiņus atdzesē uz restītes, pārklātus ar tīru drāniņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.