Miniatūras krēmsiera kūciņas ar gaisīgu aveņu pildījumu

12 kēksu formiņas 1,5 stunda
Miniatūras krēmsiera kūciņas ar gaisīgu aveņu pildījumu
(4)

    Pamatnes sastāvdaļas

    • 8 Digestive cepumi
    • 25 g kausēta sviesta
    • 1 ēdamkar. Dansukker Farīna cukura

    Aveņu pildījumam

    • 150 g aveņu
    • 2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

    Siera masas pildījumam

    • 135 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 1 ēdamkar. miltu
    • 400 g krēmsiera
    • 1 tējkar. rīvētas citrona miziņas
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 2 lielas olas
    • 2 ēdamkar. saldā krējuma

    Cepškrāsni uzkarsē līdz 175°C.

    Cepumus sasmalcina un sajauc ar sviestu un Farīna cukuru. Masu sadala 12 kēksu formiņās un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 5 minūtes 175°C.

    Sablendē avenes, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Masu izberž caur smalku sietu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem.

    Sajauc miltus, gaišo Muscovado un vaniļas cukurus, pievieno krēmsieru un citrona miziņu, kārtīgi izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Pa vienai pievieno olas un rūpīgi izmaisa. Iemaisa saldo krējumu.

    Gatavo masu sadala 12 kēksu formiņās. Katrā formiņā ar aveņu biezeni uzzīmē apli un ar kociņu papildina zīmējumu. Cep 175 °C ,15 – 20 minūtes.

    Kūciņas atdzesē istabas temperatūrā. Kad atdzisušas, liek ledusskapī, lai pasniegtu patīkami vēsas. Dekorē ar svaigām avenēm.