Sastāvdaļas
Pamatnes sastāvdaļas
8 Digestive cepumi
25 g kausēta sviesta
1 ēdamkar. Dansukker Farīna cukura
Aveņu pildījumam
150 g aveņu
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
Siera masas pildījumam
135 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 ēdamkar. miltu
400 g krēmsiera
1 tējkar. rīvētas citrona miziņas
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 lielas olas
2 ēdamkar. saldā krējuma
Instrukcijas
Cepškrāsni uzkarsē līdz 175°C.
Cepumus sasmalcina un sajauc ar sviestu un Farīna cukuru. Masu sadala 12 kēksu formiņās un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 5 minūtes 175°C.
Sablendē avenes, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Masu izberž caur smalku sietu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem.
Sajauc miltus, gaišo Muscovado un vaniļas cukurus, pievieno krēmsieru un citrona miziņu, kārtīgi izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Pa vienai pievieno olas un rūpīgi izmaisa. Iemaisa saldo krējumu.
Gatavo masu sadala 12 kēksu formiņās. Katrā formiņā ar aveņu biezeni uzzīmē apli un ar kociņu papildina zīmējumu. Cep 175 °C ,15 – 20 minūtes.
Kūciņas atdzesē istabas temperatūrā. Kad atdzisušas, liek ledusskapī, lai pasniegtu patīkami vēsas. Dekorē ar svaigām avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.