Mini kēksiņi

apm. 30 gab.

Atzīme (11 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g margarīna
2,5 ēd. kar. piena
1 ola
75 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai baltā smalkā cukura
125 g kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. kartupeļu cietes
1/2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Smalkmaizīšu papīra formiņas

Ieteikumi garšas bagātināšanai
1/2 ēd. kar. kakao vai
50 g sasmalcinātas šokolādes vai
rīvēta miziņa no 1/4 citrona vai
50 g svaigu vai saldētu ogu vai
50 g rozīņu

Ieteikumi garnējumam
pūdercukurs vai
glazūra: 100 g Dansukker pūdercukura un pāris piles ūdens, vai
baltās cukura pērlītes vai
mandeles un rieksti

Instrukcijas

Izkausē margarīnu un pievieno pienu. Ļauj uzkarst, bet neuzvāra. Viegli saputo olu ar cukuru. Sajauc kviešu miltus ar cepamo pulveri, cieti un vaniļas cukuru. Olas masai pārmaiņus pievieno miltu maisījumu un piena maisījumu. Ievieto mīklu uz nakti ledusskapī. Saliek papīra formiņās. Cep cepeškrāsnī 225 °C apm. 5 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.