50 g margarīna
2,5 ēd. kar. piena
1 ola
75 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai baltā smalkā cukura
125 g kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. kartupeļu cietes
1/2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Smalkmaizīšu papīra formiņas
Ieteikumi garšas bagātināšanai
1/2 ēd. kar. kakao vai
50 g sasmalcinātas šokolādes vai
rīvēta miziņa no 1/4 citrona vai
50 g svaigu vai saldētu ogu vai
50 g rozīņu
Ieteikumi garnējumam
pūdercukurs vai
glazūra: 100 g Dansukker pūdercukura un pāris piles ūdens, vai
baltās cukura pērlītes vai
mandeles un rieksti
Izkausē margarīnu un pievieno pienu. Ļauj uzkarst, bet neuzvāra. Viegli saputo olu ar cukuru. Sajauc kviešu miltus ar cepamo pulveri, cieti un vaniļas cukuru. Olas masai pārmaiņus pievieno miltu maisījumu un piena maisījumu. Ievieto mīklu uz nakti ledusskapī. Saliek papīra formiņās. Cep cepeškrāsnī 225 °C apm. 5 minūtes.
Šo recepti sastādīja