Sastāvdaļas
75 g sviesta vai margarīna
250 ml piena
25 g rauga
1 šķipsniņa sāls
75 g Dansukker baltā smalkā cukura vai 55 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1 tējk. malta kardamona
apm. 700 g kviešu miltu
Pildījumam
50 g sviesta vai margarīna
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēd. kar. kanēļa
Apsmērēšanai
olas
Garnējumam
Dansukker Baltās cukura pērlītes
Smalkmaizīšu formiņas
Instrukcijas
Izkausē katliņā taukvielas. Pievieno pienu un sasilda līdz apm. 37°C.
Traukā izšķīdina raugu un pievieno nedaudz mīklas šķidruma. Maisa, līdz raugs izkūst. Pievieno atlikušo šķidrumu.
Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Maisa, līdz mīkla ir viendabīga un gluda. Pievieno atlikušos miltus un mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie trauka malām. Pārklāj trauku un ļauj mīklai uzrūgt divkāršā apjomā – apmēram 20-30 minūtes.
Sajauc pildījuma sastāvdaļas.
Uzliek mīklu uz miltiem nokaisītas virsmas un kārtīgi izmīca. Izrullē mīklu taisnstūra formā. Uzklāj pildījumu. Sagriež to 3 daļās. Katru daļu sarullē tā, lai varētu sagriezt gabaliņos. Ievieto papīra formiņās. Apsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt 20 minūtes.
Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 250°C. Apsmērē maizītes ar sakultām olām. Apkaisa ar cukura pērlītēm. Cep cepeškrāsnī aptuveni 8 minūtes.
Ļauj atdzist zem dvielīša.
Kanēļa vietā iespējamas citas alternatīvas:
50 g sviesta vai margarīna, 50 g Dansukker baltā smalkā cukura, ½ tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu vai
50 g sviesta vai margarīna, 50 g Dansukker baltā smalkā cukura, 2 tējk. kardamona vai
25 g sviesta vai margarīna, 75 g maltu mandeļu vai
100 g apelsīnu marmelādes vai
100 g rozīņu
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.