Mīkstie cukurcepumi

15–20 cepumi
Mīkstie cukurcepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 270 g miltu
  • 2 tējkarotes sodas
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 0,5 tējkarotes malta ingvera
  • 0,5 tējkarotes malta kanēļa
  • 170 g sviesta istabas temperatūrā
  • 250 g Dansukker gaišā muskovado cukura
  • 1 ola

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Bļodā kopā jauc miltus, sodu, sāli, ingveru un kanēli. Citā bļodā sviestu saputo kopā ar muskovado cukuru, līdz masa ir krēmīga. Pievieno olu un iekuļ masā. Mīklai pievieno sauso garšvielu un miltu maisījumu, visu labi samaisa līdz masa viendabīga. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atpūsties uz 30 minūtēm.

Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. No mīklas aptuveni 1 ēdamkarotes izmērā veido bumbiņas, kuras ar 5 cm atstatumu kārto uz cepamā papīra. Pēc tam tās nedaudz saplacina. Cep krāsnī aptuveni 8–10 minūtes, līdz cepumi plakani un to ārmalas viegli zeltainas. Atdzesē uz restītes.

Ja cepumi šķiet pārāk saldi, tos pēc atdzesēšanas var iemērkt izkausētā tumšajā šokolādē un ļaut tai sastingt. Cepumus uzglabā slēgtā traukā aptuveni 5 dienas.

Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs