Mīkstie cukurcepumi

15–20 cepumi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

270 g miltu
2 tējkarotes sodas
0,5 tējkarotes sāls
0,5 tējkarotes malta ingvera
0,5 tējkarotes malta kanēļa
170 g sviesta istabas temperatūrā
250 g Dansukker gaišā muskovado cukura
1 ola

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Bļodā kopā jauc miltus, sodu, sāli, ingveru un kanēli. Citā bļodā sviestu saputo kopā ar muskovado cukuru, līdz masa ir krēmīga. Pievieno olu un iekuļ masā. Mīklai pievieno sauso garšvielu un miltu maisījumu, visu labi samaisa līdz masa viendabīga. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atpūsties uz 30 minūtēm.

Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. No mīklas aptuveni 1 ēdamkarotes izmērā veido bumbiņas, kuras ar 5 cm atstatumu kārto uz cepamā papīra. Pēc tam tās nedaudz saplacina. Cep krāsnī aptuveni 8–10 minūtes, līdz cepumi plakani un to ārmalas viegli zeltainas. Atdzesē uz restītes.

Ja cepumi šķiet pārāk saldi, tos pēc atdzesēšanas var iemērkt izkausētā tumšajā šokolādē un ļaut tai sastingt. Cepumus uzglabā slēgtā traukā aptuveni 5 dienas.

Receptes autors: Māra Pole
Fotogrāfs: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.