Mīkstais īriss

Apmēram 50 gab.
Mīkstais īriss
(0)

200 ml saldā krējuma
280 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
270 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
2 ēdamkar. sviesta vai margarīna
1/2 tējkar. etiķa

Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu un etiķi, samaisa katliņā ar biezu pamatni. Uzkarsē un vāra, līdz maisījums maina krāsu – aptuveni 45 minūtes vai līdz 140°C temperatūrai. Lai pārbaudītu gatavību, pilienu īrisa masas iepilina auksta ūdens krūzē. Ja piliens sacietē, tad īriss ir gatavs.
Pievieno sviestu un etiķi un nekavējoties izlej uz viegli ietaukotas akmens virsmas vai cepampapīra.
Kad masa atdzisusi tiktāl, lai ar to varētu rīkoties, ņem visu plāksni rokās, pārloka uz pusēm un mīcot izlīdzina. Turpina locīšanu un mīcīšanu. Jo ilgāk masu šādi “pulē”, jo tā gludāka un vijīgāka. Kad masa gatava, to sagriež gabaliņos un katru ietin pārtikas plēvē vai folijā.
Padoms! Ja masa mīcīšanas laikā pārāk ātri sastingst, to var atsildīt, uz mirkli ieliekot mikroviļņu krāsnī.