Sastāvdaļas
200 ml saldā krējuma
280 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
270 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
2 ēdamkar. sviesta vai margarīna
1/2 tējkar. etiķa
Instrukcijas
Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu un etiķi, samaisa katliņā ar biezu pamatni. Uzkarsē un vāra, līdz maisījums maina krāsu – aptuveni 45 minūtes vai līdz 140°C temperatūrai. Lai pārbaudītu gatavību, pilienu īrisa masas iepilina auksta ūdens krūzē. Ja piliens sacietē, tad īriss ir gatavs.
Pievieno sviestu un etiķi un nekavējoties izlej uz viegli ietaukotas akmens virsmas vai cepampapīra.
Kad masa atdzisusi tiktāl, lai ar to varētu rīkoties, ņem visu plāksni rokās, pārloka uz pusēm un mīcot izlīdzina. Turpina locīšanu un mīcīšanu. Jo ilgāk masu šādi “pulē”, jo tā gludāka un vijīgāka. Kad masa gatava, to sagriež gabaliņos un katru ietin pārtikas plēvē vai folijā.
Padoms! Ja masa mīcīšanas laikā pārāk ātri sastingst, to var atsildīt, uz mirkli ieliekot mikroviļņu krāsnī.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.