Mīkstais īriss

Apmēram 50 gab.

Atzīme (22 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 ml saldā krējuma
280 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
270 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
50 ml Dansukker glikozes sīrupa
2 ēdamkar. sviesta vai margarīna
1/2 tējkar. etiķa

Instrukcijas

Visas sastāvdaļas, izņemot sviestu un etiķi, samaisa katliņā ar biezu pamatni. Uzkarsē un vāra, līdz maisījums maina krāsu – aptuveni 45 minūtes vai līdz 140°C temperatūrai. Lai pārbaudītu gatavību, pilienu īrisa masas iepilina auksta ūdens krūzē. Ja piliens sacietē, tad īriss ir gatavs.
Pievieno sviestu un etiķi un nekavējoties izlej uz viegli ietaukotas akmens virsmas vai cepampapīra.
Kad masa atdzisusi tiktāl, lai ar to varētu rīkoties, ņem visu plāksni rokās, pārloka uz pusēm un mīcot izlīdzina. Turpina locīšanu un mīcīšanu. Jo ilgāk masu šādi “pulē”, jo tā gludāka un vijīgāka. Kad masa gatava, to sagriež gabaliņos un katru ietin pārtikas plēvē vai folijā.
Padoms! Ja masa mīcīšanas laikā pārāk ātri sastingst, to var atsildīt, uz mirkli ieliekot mikroviļņu krāsnī.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.