Sastāvdaļas
100 g mīksta sviesta vai margarīna
250 ml Dansukker brūnā niedru cukura
2 olas
150 ml skābā krējuma
100 ml brūkleņu ievārījuma
300 ml miltu
1 ēd.kar. malta kanēļa
1 t.kar. maltu krustnagliņu
1 t.kar. malta ingvera
1 ml allspice
1 t.kar. dzeramās sodas
Instrukcijas
Margarīnu vai sviestu saputo mīkstās putās. Pa vienai pievieno olas. Iemaisa krējumu un ievārījumu. Garšvielas un sodu iemaisa miltos. Pievieno maisījumam. Mīklu lej ietaukotā, miltiem izkaisītā 2 l tilpuma cepampannā. Cep zemākajā krāsns daļā 175 °C temperatūrā apmēram 55 minūtes. Atstāj, lai atdziest. Ja vēlas, pasniedzos, var kombinēt ar putukrējumu un dzērveņu ievārījumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.