Mīkstā ievārījuma kūka - Receptes

Mīkstā ievārījuma kūka

10-12 gabaliņi 40 minūtes
Mīkstā ievārījuma kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta
  • 170 g Dansukker baltā cukura
  • 90 g Dansukker niedru cukura
  • 180 g kviešu miltu
  • 2 olas
  • 3 g Dansukker vaniļas cukura
  • 3 g kardamona

Dekorēšanai

  • 100 g plūmju vai cita ievārījuma

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Pannā izkausē sviestu. pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Dziļā kēksa formā ieklāj cepampapīru un ielej mīklas maisījumu.
Cep krāsns vidējā daļā 5 minūtes, līdz sāk veidoties garoziņa. Izņem no cepeškrāsns. Pa kūkas viduslīniju ielej ievārījumu. Turpina cept vēl 20-25 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna, bet kūkas vidū masa mazliet lipīga.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;