Meža ogu saldējums uz kociņa - Receptes

Meža ogu saldējums uz kociņa

6 gab. 30 minūtes + 3,5 stundas saldētavā.
Atsvaidzinošs saldējums ar meža ogu, laima un piparmētru garšu. Var izmantot arī saldētas ogas! Dzidrais sīrups padara saldējuma struktūru maigāku, ne tik ledainu.
Meža ogu saldējums uz kociņa
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Ogu maisījumam

    • 100 g svaigu vai saldētu ogu
    • 100 ml ūdens
    • 45 g Dansukker baltā cukura
    • 40 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

    Laima un piparmētru maisījumam

    • 4 piparmētras zariņi
    • 150 ml ūdens
    • 45 g Dansukker baltā cukura
    • 20 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
    • 20 ml vai 1 laima sula

    • 6 saldējuma formiņas

    Ogas, ūdeni, cukuru un sīrupu uzvāra, ar blenderi sakuļ un izspiež caur sietu. Atdzesē.

    Arī piparmētras ar ūdeni un sīrupu uzvāra, 5 minūtes apvāra un atdzesē. Pievieno laima sulu. Izņem piparmētru lapiņas ārā.

    Daļu no ogu sīrupa lej saldējuma formiņās. Novieto saldētavā uz 45 minūtēm. Tad pārlej ar piparmētru limonādi un atkal sasaldē. Visu atkārto, līdz formiņas piepildītas un viss sīrups izmantots.

    Kad masa gana sastingusi, katrā saldējumā ievieto kociņu un atstāj saldētavā, līdz saldējums pilnībā sasalis. Pirms pasniegšanas saldējums jāizņem no saldētas pāris minūtes iepriekš, lai to varētu izņemt no formiņām.

    Padoms: Pievieno piparmētru maisījumam ēdamos ziedus  - ceriņu, gurķa, kressalātu,  kliņģerītes, meža vijolītes, rozes un lavandas ziedus.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;