Sastāvdaļas
Ogu maisījumam
100 g svaigu vai saldētu ogu
100 ml ūdens
45 g Dansukker baltā cukura
40 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Laima un piparmētru maisījumam
4 piparmētras zariņi
150 ml ūdens
45 g Dansukker baltā cukura
20 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
20 ml vai 1 laima sula
6 saldējuma formiņas
Instrukcijas
Ogas, ūdeni, cukuru un sīrupu uzvāra, ar blenderi sakuļ un izspiež caur sietu. Atdzesē.
Arī piparmētras ar ūdeni un sīrupu uzvāra, 5 minūtes apvāra un atdzesē. Pievieno laima sulu. Izņem piparmētru lapiņas ārā.
Daļu no ogu sīrupa lej saldējuma formiņās. Novieto saldētavā uz 45 minūtēm. Tad pārlej ar piparmētru limonādi un atkal sasaldē. Visu atkārto, līdz formiņas piepildītas un viss sīrups izmantots.
Kad masa gana sastingusi, katrā saldējumā ievieto kociņu un atstāj saldētavā, līdz saldējums pilnībā sasalis. Pirms pasniegšanas saldējums jāizņem no saldētas pāris minūtes iepriekš, lai to varētu izņemt no formiņām.
Padoms: Pievieno piparmētru maisījumam ēdamos ziedus - ceriņu, gurķa, kressalātu, kliņģerītes, meža vijolītes, rozes un lavandas ziedus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.