Meža ogu saldējums uz kociņa

Atsvaidzinoši ledus našķu kociņi ar meža ogu, laima un piparmērtu garšu. Šim sorbetam var izmantot arī saldētas ogas! Dzidrais sīrups padara saldējuma struktūru maigāku, ne tik ledainu.

6 gab.

30 minūtes + 3,5 stundas saldētavā.

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Ogu maisījumam
100 g svaigu vai saldētu ogu
100 ml ūdens
45 g Dansukker baltā cukura
40 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Laima un piparmētru maisījumam
4 piparmētras zariņi
150 ml ūdens
45 g Dansukker baltā cukura
20 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
20 ml vai 1 laima sula

6 saldējuma formiņas

Instrukcijas

Ogas, ūdeni, cukuru un sīrupu uzvāra, ar blenderi sakuļ un izspiež caur sietu. Atdzesē. 

Arī piparmētras ar ūdeni un sīrupu uzvāra, 5 minūtes apvāra un atdzesē. Pievieno laima sulu. Izņem piparmētru lapiņas ārā. 

Daļu no ogu sīrupa lej saldējuma formiņās. Novieto saldētavā uz 45 minūtēm. Tad pārlej ar piparmētru limonādi un atkal sasaldē. Visu atkārto, līdz formiņas piepildītas un viss sīrups izmantots. 

Kad masa gana sastingusi, katrā saldējumā ievieto kociņu un atstāj saldētavā, līdz saldējums pilnībā sasalis. Pirms pasniegšanas saldējums jāizņem no saldētas pāris minūtes iepriekš, lai to varētu izņemt no formiņām. 

Padoms: Pievieno piparmētru maisījumam ēdamos ziedus  - ceriņu, gurķa, kressalātu,  kliņģerītes, meža vijolītes, rozes un lavandas ziedus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.