Sastāvdaļas
Biskvītam
4 olas
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
35 g kviešu miltu
10 g kukurūzas cietes
2 ēdamkarotes kakao
1 ēdamkarote ūdens
Vaniļas krēmam
150 g mascarpone siera
45 g saldā krējuma
25 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
1/2 vaniļas pāksts
45 g olu liķiera
Melleņu ievārījumam
150 g melleņu
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
Dansukker pūdercukurs dekorēšanai
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.
Pagatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzputo olu dzeltenumus kopā ar cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaisīga. Atdala trešdaļu olu dzeltenumu un sajauc ar kakao un ūdeni. Atlikušajai daļai pievieno izsijātus miltus un cieti, izmaisa.
Olu baltumus saputo stingās putās un pakāpeniski vienmērīgi iecilā abās dzeltenumu masās.
Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj lielāko mīklas daļu. Mazāko mīklas daļu, kam pievienots kakao, ar karotes vai konditorejas maisa palīdzību izlej horizontālās līnijās pāri pamatnei. Pēc tam ar kociņu velk vertikālas līnijas un izveido rakstu. Cep cepeškrāsnī 8–10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.
Pagatavo vaniļas krēmu. Bļodā liek mascarpone sieru, cukuru, saldo krējumu un vaniļu. Uzputo līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno olu liķieri un izmaisa.
Pagatavo melleņu ievārījumu. Katliņā liek ogas kopā ar cukuru un uz mazas uguns karsē, līdz masa sabiezējusi. Atdzesē.
Vispirms uz biskvīta liek melleņu ievārījumu, pēc tam vaniļas krēmu un sarullē. Novieto ledusskapī līdz rītam. Nākamajā dienā pārkaisa ar pūdercukuru.
Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.