Melleņu un olu liķiera rulete

4 porcijas

1 stunda + nakts vēsumā

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
35 g kviešu miltu
10 g kukurūzas cietes
2 ēdamkarotes kakao
1 ēdamkarote ūdens

Vaniļas krēmam
150 g mascarpone siera
45 g saldā krējuma
25 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
1/2 vaniļas pāksts
45 g olu liķiera

Melleņu ievārījumam
150 g melleņu
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura

Dansukker pūdercukurs dekorēšanai

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.

Pagatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzputo olu dzeltenumus kopā ar cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaisīga. Atdala trešdaļu olu dzeltenumu un sajauc ar kakao un ūdeni. Atlikušajai daļai pievieno izsijātus miltus un cieti, izmaisa.

Olu baltumus saputo stingās putās un pakāpeniski vienmērīgi iecilā abās dzeltenumu masās.

Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj lielāko mīklas daļu. Mazāko mīklas daļu, kam pievienots kakao, ar karotes vai konditorejas maisa palīdzību izlej horizontālās līnijās pāri pamatnei. Pēc tam ar kociņu velk vertikālas līnijas un izveido rakstu. Cep  cepeškrāsnī 8–10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.

Pagatavo vaniļas krēmu. Bļodā liek mascarpone sieru, cukuru, saldo krējumu un vaniļu. Uzputo līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno olu liķieri un izmaisa.

Pagatavo melleņu ievārījumu. Katliņā liek ogas kopā ar cukuru un uz mazas uguns karsē, līdz masa sabiezējusi. Atdzesē.

Vispirms uz biskvīta liek melleņu ievārījumu, pēc tam vaniļas krēmu un sarullē. Novieto ledusskapī līdz rītam. Nākamajā dienā pārkaisa ar pūdercukuru.

Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu šokolādes krēms Rocky Road

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.