Melleņu sviesta kūka

Šī sviesta kūka ar gardu vaniļas krēmu ir pārklāta ar mājās gatavotu melleņu ievārījumu. Vai var būt vēl labāk? Vaniļa un mellenes tik labi sader kopā!

12 gab.

PT2H
PT0M
Kēksi, smalkmaizītes

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Melleņu ievārījums
250 g melleņu
125 g Dansukker ievārījuma cukura

Vaniļas krēms
1/2 vaniļas pāksts 
250 ml piena
4 olu dzeltenumi
40 g Dansukker baltā cukura
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā

Rauga mīkla
25 g rauga
200 ml piena
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
1 tējkarote drupinātu kardamona sēklu
75 g sviesta istabas temperatūrā
1 ola
420-480 g kviešu miltu
1/4 tējkarote sāks

Kanēļa pildījums
50 g sviesta istabas temperatūrā
4 ēdamkarotes Dansukker Farīna cukura
2 tējkarotes malta kanēļa
1/2 ēdamkarotes kukurūzas miltu

Glazūra
ola, sāls un ūdens

Instrukcijas

Vispirms pagatavo melleņu ievārījumu. Mellenes noskalo un notīra. Katliņā samaisa ogas un cukuru un vāra 7–10 minūtes. Noskalo un lej tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un uzglabā vēsumā.

Pagatavo vaniļas krēmu. Vaniļas pāksti atver, izskrāpē sēkliņas, pārlej visu ar pienu un uzvāra. Vaniļas pāksti izņem. Olu dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti saputo mīkstās putās. Nepārtraucot putošanu, olu maisījumā lēnā strūkliņā ielej karsto pienu.

Masu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraukti putojot, uzvāra. Noņem no uguns, kad krēms sabiezē. Nepārtraucot putošanu, pa maziem gabaliņiem iekuļ sviestu. Vaniļas krēmu izkāš caur smalku sietu un ieliek konditorejas maisiņā. Uzglabā ledusskapī.

Pagatavo rauga mīklu. Bļodā sadrupina raugu un izšķīdina to siltā pienā. Pievieno sīrupu, kardamonu, sviestu, olu un 2/3 miltu. Mīklu samīca, līdz tā ir gluda un elastīga. Pievieno sāli un vēl miltus un mīca, līdz mīkla atdalās no bļodas malām. Pārklāj ar tīru drāniņu un novieto siltumā uz apmēram 20 minūtēm.

Tikmēr pagatavo kanēļa pildījumu. Saputo sviestu, brūno cukuru, kanēli un kukurūzas cieti.

Mīklu izklāj uz miltiem apkaisītas virsmas un vēlreiz izmīca. Izrullē taisnstūrveida plātē apmēram 30x45 cm, un pārklāj ar kanēļa pildījumu. Sarullē rullī un sagriež apmēram 4 cm lielos gabalos. Maizītes liek apmēram 22 cm diametra formā, kas izklāta ar cepampapīru, un ļauj vēlreiz uzrūgt zem drānas apmēram 1 stundu, līdz masa dubultojas apjomā.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā).

Maizītes apsmērē ar sakultu olu un katras maizītes centrā uzspiež vaniļas krēmu. Blakus vaniļas krēmam uzliek nedaudz melleņu ievārījuma.

Kūku cep cepeškrāsns apakšējā daļā apmēram 25–30 minūtes. Tad kūku izņem no krāsns, ļauj nedaudz atdzist un pēc tam uzmanīgi izņem no formas. Atdzesē pilnībā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.