Melleņu sapnis

20-30 gab. 1,5 stunda
Melleņu sapnis
(0)

    Pamatnei

    • 220 g sviesta
    • 90 g Dansukker baltā cukura
    • 350 g kviešu miltu
    • 1 olas dzeltenums
    • 0,5 citrona miziņa

    Pildījuma

    • 150 g melleņu sulas (300 g saldētu melleņu)
    • 225 g Dansukker baltā cukura
    • 30 g kviešu miltu
    • 4 olas
    • 0,5 citrona sulas

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C.
    Citronu nomazgā un norīvē miziņu. Visas pamatnes sastāvdaļas sastrādā mīklā. Ietauko četrstūrainu kūkas formu (apmēram 24 x 30 cm) un ieklāj viegli ietaukotu cepampapīru. Mīklu izklāj cepamformā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 10-13 minūtes. Atdzesē.
    Atkausētas mellenes izberž caur sietu. Izspiež arī sulu no citrona.
    Miltus ber bļodā un samaisa ar cukuru. Iemaisa arī olas un pievieno melleņu un citrona sulu. Visu sakuļ viendabīgā masā. Pārlej pāri pamatnei un cep cepeškrāsns vidējā daļā vēl 15 minūtes. Atdzesē. Sagriež kūkas gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.