Melleņu sapnis

20-30 gab.

PT1H

1,5 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
220 g sviesta
90 g Dansukker baltā cukura
350 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
0,5 citrona miziņa

Pildījuma
150 g melleņu sulas (300 g saldētu melleņu)
225 g Dansukker baltā cukura
30 g kviešu miltu
4 olas
0,5 citrona sulas

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C.
Citronu nomazgā un norīvē miziņu. Visas pamatnes sastāvdaļas sastrādā mīklā. Ietauko četrstūrainu kūkas formu (apmēram 24 x 30 cm) un ieklāj viegli ietaukotu cepampapīru. Mīklu izklāj cepamformā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 10-13 minūtes. Atdzesē.
Atkausētas mellenes izberž caur sietu. Izspiež arī sulu no citrona.
Miltus ber bļodā un samaisa ar cukuru. Iemaisa arī olas un pievieno melleņu un citrona sulu. Visu sakuļ viendabīgā masā. Pārlej pāri pamatnei un cep cepeškrāsns vidējā daļā vēl 15 minūtes. Atdzesē. Sagriež kūkas gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.