Melleņu sapnis

20-30 gab.

PT1H

1,5 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
220 g sviesta
90 g Dansukker baltā cukura
350 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
0,5 citrona miziņa

Pildījuma
150 g melleņu sulas (300 g saldētu melleņu)
225 g Dansukker baltā cukura
30 g kviešu miltu
4 olas
0,5 citrona sulas

Instrukcijas

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C.
Citronu nomazgā un norīvē miziņu. Visas pamatnes sastāvdaļas sastrādā mīklā. Ietauko četrstūrainu kūkas formu (apmēram 24 x 30 cm) un ieklāj viegli ietaukotu cepampapīru. Mīklu izklāj cepamformā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā 10-13 minūtes. Atdzesē.
Atkausētas mellenes izberž caur sietu. Izspiež arī sulu no citrona.
Miltus ber bļodā un samaisa ar cukuru. Iemaisa arī olas un pievieno melleņu un citrona sulu. Visu sakuļ viendabīgā masā. Pārlej pāri pamatnei un cep cepeškrāsns vidējā daļā vēl 15 minūtes. Atdzesē. Sagriež kūkas gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.