Melleņu rullīši ar vārīto vaniļas krēmu

Svaigi ceptas rauga maizītes ar mellenēm un vārīto krēmu viducī! Mmmmm, kas par garšu! Rauga mīklas “barošanai” izmantojam sīrupu, nevis cukuru, lai raugs to vieglāk pārstrādātu un maizītes būtu ilgāk svaigas.

40 gab.

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Vārītajam krēmam
1/2 vaniļas pāksts  
250 ml piena
4 olu dzeltenumu
45 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
30 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā

Mīklai
50 g svaiga rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
10 g malta kardamona
200 g sviesta istabas temperatūrā
780-900 g miltu
2 g sāls

Mandeļu sviesta krēmam
100 g mandeļu pastas
80 g sviesta istabas temperatūrā
45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
300 g melleņu, svaigu vai saldētu

Glazūrai
sakulta ola

Instrukcijas

Sākumā pagatavo vārīto krēmu. Uzvāra pienu. Pievieno vaniļas pāksts mīkstumu ar sēkliņām.

Olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot intensīvu kulšanu, tievā strūkliņā ielej karsto pienu. Tas jādara tiešām lēnām, lai karstais piens olu maisījumu uzsildītu pakāpeniski un vienlaikus to izšķīdinātu, un olas nepārvērstos par omleti.

Maisījumu ielej atpakaļ katliņā un, tupinot kulšanu, uzkarsē. Kad krēms sabiezējis, to noņem no plīts un pa mazam gabaliņam iekuļ tajā sviestu. Gatavo krēmu izberž caur sietu, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā.

Sagatavo mīklu. Lielā bļodā sadrupina raugu un pārlej ar siltu pienu. Izmaisa, līdz tas izšķīdis. Pievieno cukura sīrupu. Kardamonu, sviestu un gandrīz visu miltu daudzumu. Iemīca mīklu, līdz tā kļūst spīdīga un elastīga. Pievieno sāli un vēl nedaudz miltu, ja tas nepieciešams. Mīklu mīca, līdz tā vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar tīru virtuves dvielīti un novieto siltumā 20-30 minūtes.

Pagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē. Pievieno sviestu un cukuru, un sakuļ mikserī. Iemaisa mellenes.

Uzrūgušo mīklu izliek no bļodas uz iemiltotas galda virsmas un sadala divās daļās un abas pārklāj ar pildījuma masu. Katru no tām izrullē kvadrāta formā un pārklāj ar pildījumu. Mīklas sloksni pārloka uz pusēm un sagriež strēmelēs 2-3 cm platumā. Katru sloksnīti sarullē un satin aplītī, izveidojot maizītes formu.  Pārklāj ar virtuves dvielīti un ļauj uzrūgt vēl apmēram 40 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C. Vārīto krēmu iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā. Katras maizītes centrā iespiež nedaudz krēma. Ar silikona otiņu maizītes pārsmērē ar sakultu olu. Cep krāsns vidējā daļā 8-10 minūtes. Atdzesē uz restītes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.