Sastāvdaļas
Vārītajam krēmam
1/2 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olu dzeltenumu
45 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
30 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā
Mīklai
50 g svaiga rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
10 g malta kardamona
200 g sviesta istabas temperatūrā
780-900 g miltu
2 g sāls
Mandeļu sviesta krēmam
100 g mandeļu pastas
80 g sviesta istabas temperatūrā
45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
300 g melleņu, svaigu vai saldētu
Glazūrai
sakulta ola
Instrukcijas
Sākumā pagatavo vārīto krēmu. Uzvāra pienu. Pievieno vaniļas pāksts mīkstumu ar sēkliņām.
Olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot intensīvu kulšanu, tievā strūkliņā ielej karsto pienu. Tas jādara tiešām lēnām, lai karstais piens olu maisījumu uzsildītu pakāpeniski un vienlaikus to izšķīdinātu, un olas nepārvērstos par omleti.
Maisījumu ielej atpakaļ katliņā un, tupinot kulšanu, uzkarsē. Kad krēms sabiezējis, to noņem no plīts un pa mazam gabaliņam iekuļ tajā sviestu. Gatavo krēmu izberž caur sietu, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā.
Sagatavo mīklu. Lielā bļodā sadrupina raugu un pārlej ar siltu pienu. Izmaisa, līdz tas izšķīdis. Pievieno cukura sīrupu. Kardamonu, sviestu un gandrīz visu miltu daudzumu. Iemīca mīklu, līdz tā kļūst spīdīga un elastīga. Pievieno sāli un vēl nedaudz miltu, ja tas nepieciešams. Mīklu mīca, līdz tā vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar tīru virtuves dvielīti un novieto siltumā 20-30 minūtes.
Pagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē. Pievieno sviestu un cukuru, un sakuļ mikserī. Iemaisa mellenes.
Uzrūgušo mīklu izliek no bļodas uz iemiltotas galda virsmas un sadala divās daļās un abas pārklāj ar pildījuma masu. Katru no tām izrullē kvadrāta formā un pārklāj ar pildījumu. Mīklas sloksni pārloka uz pusēm un sagriež strēmelēs 2-3 cm platumā. Katru sloksnīti sarullē un satin aplītī, izveidojot maizītes formu. Pārklāj ar virtuves dvielīti un ļauj uzrūgt vēl apmēram 40 minūtes.
Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C. Vārīto krēmu iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā. Katras maizītes centrā iespiež nedaudz krēma. Ar silikona otiņu maizītes pārsmērē ar sakultu olu. Cep krāsns vidējā daļā 8-10 minūtes. Atdzesē uz restītes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.