Sastāvdaļas
Vārītajam krēmam
1/2 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olu dzeltenumu
45 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
30 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā
Mīklai
50 g svaiga rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
10 g malta kardamona
200 g sviesta istabas temperatūrā
780-900 g miltu
2 g sāls
Mandeļu sviesta krēmam
100 g mandeļu pastas
80 g sviesta istabas temperatūrā
45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
300 g melleņu, svaigu vai saldētu
Glazūrai
sakulta ola
Instrukcijas
Sākumā pagatavo vārīto krēmu. Uzvāra pienu. Pievieno vaniļas pāksts mīkstumu ar sēkliņām.
Olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot intensīvu kulšanu, tievā strūkliņā ielej karsto pienu. Tas jādara tiešām lēnām, lai karstais piens olu maisījumu uzsildītu pakāpeniski un vienlaikus to izšķīdinātu, un olas nepārvērstos par omleti.
Maisījumu ielej atpakaļ katliņā un, tupinot kulšanu, uzkarsē. Kad krēms sabiezējis, to noņem no plīts un pa mazam gabaliņam iekuļ tajā sviestu. Gatavo krēmu izberž caur sietu, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā.
Sagatavo mīklu. Lielā bļodā sadrupina raugu un pārlej ar siltu pienu. Izmaisa, līdz tas izšķīdis. Pievieno cukura sīrupu. Kardamonu, sviestu un gandrīz visu miltu daudzumu. Iemīca mīklu, līdz tā kļūst spīdīga un elastīga. Pievieno sāli un vēl nedaudz miltu, ja tas nepieciešams. Mīklu mīca, līdz tā vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar tīru virtuves dvielīti un novieto siltumā 20-30 minūtes.
Pagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē. Pievieno sviestu un cukuru, un sakuļ mikserī. Iemaisa mellenes.
Uzrūgušo mīklu izliek no bļodas uz iemiltotas galda virsmas un sadala divās daļās un abas pārklāj ar pildījuma masu. Katru no tām izrullē kvadrāta formā un pārklāj ar pildījumu. Mīklas sloksni pārloka uz pusēm un sagriež strēmelēs 2-3 cm platumā. Katru sloksnīti sarullē un satin aplītī, izveidojot maizītes formu. Pārklāj ar virtuves dvielīti un ļauj uzrūgt vēl apmēram 40 minūtes.
Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C. Vārīto krēmu iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā. Katras maizītes centrā iespiež nedaudz krēma. Ar silikona otiņu maizītes pārsmērē ar sakultu olu. Cep krāsns vidējā daļā 8-10 minūtes. Atdzesē uz restītes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Valentīns klāj svētku galdu
Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Ziemas izbraucieni
Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?