Melleņu rullīši ar vārīto vaniļas krēmu

Svaigi ceptas rauga maizītes ar mellenēm un vārīto krēmu viducī! Mmmmm, kas par garšu! Rauga mīklas “barošanai” izmantojam sīrupu, nevis cukuru, lai raugs to vieglāk pārstrādātu un maizītes būtu ilgāk svaigas.

40 gab.

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Vārītajam krēmam
1/2 vaniļas pāksts  
250 ml piena
4 olu dzeltenumu
45 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
30 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā

Mīklai
50 g svaiga rauga
500 ml piena istabas temperatūrā
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
10 g malta kardamona
200 g sviesta istabas temperatūrā
780-900 g miltu
2 g sāls

Mandeļu sviesta krēmam
100 g mandeļu pastas
80 g sviesta istabas temperatūrā
45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
300 g melleņu, svaigu vai saldētu

Glazūrai
sakulta ola

Instrukcijas

Sākumā pagatavo vārīto krēmu. Uzvāra pienu. Pievieno vaniļas pāksts mīkstumu ar sēkliņām.

Olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot intensīvu kulšanu, tievā strūkliņā ielej karsto pienu. Tas jādara tiešām lēnām, lai karstais piens olu maisījumu uzsildītu pakāpeniski un vienlaikus to izšķīdinātu, un olas nepārvērstos par omleti.

Maisījumu ielej atpakaļ katliņā un, tupinot kulšanu, uzkarsē. Kad krēms sabiezējis, to noņem no plīts un pa mazam gabaliņam iekuļ tajā sviestu. Gatavo krēmu izberž caur sietu, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā.

Sagatavo mīklu. Lielā bļodā sadrupina raugu un pārlej ar siltu pienu. Izmaisa, līdz tas izšķīdis. Pievieno cukura sīrupu. Kardamonu, sviestu un gandrīz visu miltu daudzumu. Iemīca mīklu, līdz tā kļūst spīdīga un elastīga. Pievieno sāli un vēl nedaudz miltu, ja tas nepieciešams. Mīklu mīca, līdz tā vairs nelīp pie bļodas malām. Pārklāj ar tīru virtuves dvielīti un novieto siltumā 20-30 minūtes.

Pagatavo pildījumu. Mandeļu pastu sarīvē. Pievieno sviestu un cukuru, un sakuļ mikserī. Iemaisa mellenes.

Uzrūgušo mīklu izliek no bļodas uz iemiltotas galda virsmas un sadala divās daļās un abas pārklāj ar pildījuma masu. Katru no tām izrullē kvadrāta formā un pārklāj ar pildījumu. Mīklas sloksni pārloka uz pusēm un sagriež strēmelēs 2-3 cm platumā. Katru sloksnīti sarullē un satin aplītī, izveidojot maizītes formu.  Pārklāj ar virtuves dvielīti un ļauj uzrūgt vēl apmēram 40 minūtes.

Cepeškrāsni noregulē uz 225 °C. Vārīto krēmu iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā. Katras maizītes centrā iespiež nedaudz krēma. Ar silikona otiņu maizītes pārsmērē ar sakultu olu. Cep krāsns vidējā daļā 8-10 minūtes. Atdzesē uz restītes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.