Melleņu pīrādziņi

Apmēram 40 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

180 g  miltu
125 g sviesta
2 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. ūdens
100 g melleņu
3 ēdamkar. Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
(var papildināt ar lielu ēdamkaroti melleņu ievārījuma)
1 ola + 1 tējkar. ūdens + šķipsniņa sāls glazūras pagatavošanai

Instrukcijas

Miltus, sviestu, cukuru un ūdeni iejauc vijīgā mīklā. Izrullē garā rullī. Atdzesē ledusskapī 20 minūtes.
Ogām pievieno cukuru.
Mīklu izrullē plānā kārtiņā un sagriež 2 x 2 cm kvadrātiņos vai 2-3 cm platos aplīšos.
Dažas odziņas izkārto formiņas vidū. Stūrīšus vai maliņas uzloka uz augšu, lai piešķirtu formu.
Apsmērē ar sakultu olu, kārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un cep cepeškrāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.