Melleņu pīrādziņi

Apmēram 40 gab.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

180 g  miltu
125 g sviesta
2 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. ūdens
100 g melleņu
3 ēdamkar. Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
(var papildināt ar lielu ēdamkaroti melleņu ievārījuma)
1 ola + 1 tējkar. ūdens + šķipsniņa sāls glazūras pagatavošanai

Instrukcijas

Miltus, sviestu, cukuru un ūdeni iejauc vijīgā mīklā. Izrullē garā rullī. Atdzesē ledusskapī 20 minūtes.
Ogām pievieno cukuru.
Mīklu izrullē plānā kārtiņā un sagriež 2 x 2 cm kvadrātiņos vai 2-3 cm platos aplīšos.
Dažas odziņas izkārto formiņas vidū. Stūrīšus vai maliņas uzloka uz augšu, lai piešķirtu formu.
Apsmērē ar sakultu olu, kārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un cep cepeškrāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.