Sastāvdaļas
180 g miltu
125 g sviesta
2 ēdamkar. Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkar. ūdens
100 g melleņu
3 ēdamkar. Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
(var papildināt ar lielu ēdamkaroti melleņu ievārījuma)
1 ola + 1 tējkar. ūdens + šķipsniņa sāls glazūras pagatavošanai
Instrukcijas
Miltus, sviestu, cukuru un ūdeni iejauc vijīgā mīklā. Izrullē garā rullī. Atdzesē ledusskapī 20 minūtes.
Ogām pievieno cukuru.
Mīklu izrullē plānā kārtiņā un sagriež 2 x 2 cm kvadrātiņos vai 2-3 cm platos aplīšos.
Dažas odziņas izkārto formiņas vidū. Stūrīšus vai maliņas uzloka uz augšu, lai piešķirtu formu.
Apsmērē ar sakultu olu, kārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un cep cepeškrāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.