Melleņu marmelāde

Mājās gatavota melleņu marmelāde ir vienkārši pagatavojama un debešķīgi garda. Tā ideāli iederas maizīšu pildījumiem un ziemā gatavotai melleņu ķiļķēnu zupai. Meža mellenes lieliski uzglabā vasaras garšu burciņā un krāso muti arī ziemā!

1 litrs

PT25M

25 minūtes

Atzīme (90 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg melleņu
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
100 ml svaigi spiestas laima sulas (no diviem laima augļiem)
1 laima augļa miziņa

Garšas dažādošanai
12-15 g lakricas pulvera
5 g vaniļas cukura

 

Instrukcijas

Mellenes pārlasa un ber katlā. Nedaudz apvāra, līdz no ogām sāk izdalīties sula. Pievieno laima sulu un miziņu, ievārījuma cukuru un citas garšvielas pēc izvēles. Turpina vārīt apmēram piecas minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā. 

Padoms! Mellenes labi uzglabājas arī ar nelielu daudzumu cukura, taču tad tās nesaželē kā marmelāde. Ievārījuma cukuram pievienotais pektīns ļauj iegūt biezāku konsistenci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.