Melleņu marmelāde - Receptes

Melleņu marmelāde

1 litrs 25 minūtes
Mājās gatavota melleņu marmelāde ir vienkārši pagatavojama un debešķīgi garda. Tā ideāli iederas maizīšu pildījumiem un ziemā gatavotai melleņu ķiļķēnu zupai. Meža mellenes lieliski uzglabā vasaras garšu burciņā un krāso muti arī ziemā!
Melleņu marmelāde
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 1 kg melleņu
  • 500 g Dansukker Ievārījuma cukura
  • 100 ml svaigi spiestas laima sulas (no diviem laima augļiem)
  • 1 laima augļa miziņa

Garšas dažādošanai

  • 12-15 g lakricas pulvera
  • 5 g vaniļas cukura

Mellenes pārlasa un ber katlā. Nedaudz apvāra, līdz no ogām sāk izdalīties sula. Pievieno laima sulu un miziņu, ievārījuma cukuru un citas garšvielas pēc izvēles. Turpina vārīt apmēram piecas minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā.

Padoms! Mellenes labi uzglabājas arī ar nelielu daudzumu cukura, taču tad tās nesaželē kā marmelāde. Ievārījuma cukuram pievienotais pektīns ļauj iegūt biezāku konsistenci.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;