Melleņu marmelāde

Mājās gatavota melleņu marmelāde ir vienkārši pagatavojama un debešķīgi garda. Tā ideāli iederas maizīšu pildījumiem un ziemā gatavotai melleņu ķiļķēnu zupai. Meža mellenes lieliski uzglabā vasaras garšu burciņā un krāso muti arī ziemā!

1 litrs

PT25M

25 minūtes

Atzīme (81 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg melleņu
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
100 ml svaigi spiestas laima sulas (no diviem laima augļiem)
1 laima augļa miziņa

Garšas dažādošanai
12-15 g lakricas pulvera
5 g vaniļas cukura

 

Instrukcijas

Mellenes pārlasa un ber katlā. Nedaudz apvāra, līdz no ogām sāk izdalīties sula. Pievieno laima sulu un miziņu, ievārījuma cukuru un citas garšvielas pēc izvēles. Turpina vārīt apmēram piecas minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā. 

Padoms! Mellenes labi uzglabājas arī ar nelielu daudzumu cukura, taču tad tās nesaželē kā marmelāde. Ievārījuma cukuram pievienotais pektīns ļauj iegūt biezāku konsistenci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.