Melleņu marmelāde

Mājās gatavota melleņu marmelāde ir vienkārši pagatavojama un debešķīgi garda. Tā ideāli iederas maizīšu pildījumiem un ziemā gatavotai melleņu ķiļķēnu zupai. Meža mellenes lieliski uzglabā vasaras garšu burciņā un krāso muti arī ziemā!

1 litrs

25 minūtes

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

1 kg melleņu
500 g Dansukker Ievārījuma cukura
100 ml svaigi spiestas laima sulas (no diviem laima augļiem)
1 laima augļa miziņa

Garšas dažādošanai
12-15 g lakricas pulvera
5 g vaniļas cukura

 

Instrukcijas

Mellenes pārlasa un ber katlā. Nedaudz apvāra, līdz no ogām sāk izdalīties sula. Pievieno laima sulu un miziņu, ievārījuma cukuru un citas garšvielas pēc izvēles. Turpina vārīt apmēram piecas minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu lej tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā. 

Padoms! Mellenes labi uzglabājas arī ar nelielu daudzumu cukura, taču tad tās nesaželē kā marmelāde. Ievārījuma cukuram pievienotais pektīns ļauj iegūt biezāku konsistenci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos

Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?