Melleņu kūka
Ar smilšu mīklas pamatni un auzu pārslu kraukšķiem pārkaisīta, šī zviedru tradicionālā ogu kūka iepriecinās gan ziemā, gan vasarā. Ogas var izmantot arī saldētā veidā, bet vaniļas saldējuma bumbiņa to izdaiļos un padarīs vēl gardāku. Melleņu vietā var izmanoto arī citas sulīgas ogas, piemēram, plūmes vai ķiršus.
Sastāvdaļas
Sviesta mīklai
270 g kviešu miltu
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 tējkarote vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējkarote cepamā pulvera
150 g mīksta sviesta vai margarīna
1 ola
150 g melleņu
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
Virskārtai
70 g kausēta sviesta vai margarīna
90 g auzu pārslu
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.
Visas sausās mīklas sastāvdaļas samaisa bļodā. Pievieno taukvielu un mīca, līdz iegūst drupanu mīklu. Iemīca arī olas. Mīklu izlīdzina un piespiež iepriekš ietaukotā apmēram 26 cm diametra kūkas veidnē gar veidnes dibenu un malām. Mellenes pārkaisa ar cukuru un kartupeļu cieti un pārber kūkas pamatnei. Pannā izkausē sviestu, iemaisa auzu pārslas un cukuru un 2-3 minūtes apgrauzdē. Auzu pārslas pārkaisa mellenēm. Kūku cep krāsns vidusdaļā apmēram 30 minūtes. Atdzesē, tad pārkaisa ar pūdercukuru.
Melleņu vietā var izmantot citas ogas vai augļus, piemēram, ķiršus vai plūmes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.