Melleņu kūka

Apm. 35 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Sviesta mīklai
540 g kviešu miltu
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 tējkarotes cepamā pulvera
300 g mīksta sviesta vai margarīna
3 olas
250 g melleņu

Virskārtai
150 g kausēta sviesta vai margarīna
180 g auzu pārslu
300 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Visas sausās mīklas sastāvdaļas samaisa bļodā. Pievieno taukvielu un mīca, līdz iegūst drupanu mīklu. Iemaisa olas. Iespiež mīklu iepriekš ietaukotā apm. 20 x 30 cm lielā veidnē gar veidnes dibenu un malām. Virsū liek mellenes. Kausēto sviestu samaisa ar auzu pārslām un pārlej pāri mellenēm. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 30 minūtes. Noliek atdzist. Tad sagriež taisnstūrveida gabalos un apkaisa ar pūdercukuru.

Melleņu vietā var izmantot citas ogas vai augļus, piemēram, ķiršus vai plūmes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.