Melleņu kūka

Ar smilšu mīklas pamatni un auzu pārslu kraukšķiem pārkaisīta, šī zviedru tradicionālā ogu kūka iepriecinās gan ziemā, gan vasarā. Ogas var izmantot arī saldētā veidā, bet vaniļas saldējuma bumbiņa to izdaiļos un padarīs vēl gardāku. Melleņu vietā var izmanoto arī citas sulīgas ogas, piemēram, plūmes vai ķiršus.

Apm. 35 gab.

Atzīme (10 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Sviesta mīklai
270 g kviešu miltu
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 tējkarote vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējkarote cepamā pulvera
150 g mīksta sviesta vai margarīna
1 ola
150 g melleņu

1 ēdamkarote kartupeļu cietes

Virskārtai
70 g kausēta sviesta vai margarīna
90 g auzu pārslu
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Visas sausās mīklas sastāvdaļas samaisa bļodā. Pievieno taukvielu un mīca, līdz iegūst drupanu mīklu. Iemīca arī olas. Mīklu izlīdzina un piespiež iepriekš ietaukotā apmēram 26 cm diametra kūkas veidnē gar veidnes dibenu un malām. Mellenes pārkaisa ar cukuru un kartupeļu cieti un pārber kūkas pamatnei. Pannā izkausē sviestu, iemaisa auzu pārslas un cukuru un 2-3 minūtes apgrauzdē. Auzu pārslas pārkaisa mellenēm. Kūku cep krāsns vidusdaļā  apmēram 30 minūtes. Atdzesē, tad pārkaisa ar pūdercukuru.

Melleņu vietā var izmantot citas ogas vai augļus, piemēram, ķiršus vai plūmes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kēkss ar greipfrūtu

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.