Melleņu kūka

Ar smilšu mīklas pamatni un auzu pārslu kraukšķiem pārkaisīta, šī zviedru tradicionālā ogu kūka iepriecinās gan ziemā, gan vasarā. Ogas var izmantot arī saldētā veidā, bet vaniļas saldējuma bumbiņa to izdaiļos un padarīs vēl gardāku. Melleņu vietā var izmanoto arī citas sulīgas ogas, piemēram, plūmes vai ķiršus.

Apm. 35 gab.

Atzīme (9 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Sviesta mīklai
270 g kviešu miltu
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 tējkarote vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējkarote cepamā pulvera
150 g mīksta sviesta vai margarīna
1 ola
150 g melleņu

1 ēdamkarote kartupeļu cietes

Virskārtai
70 g kausēta sviesta vai margarīna
90 g auzu pārslu
50 g Dansukker niedru cukura „Demerara”

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Visas sausās mīklas sastāvdaļas samaisa bļodā. Pievieno taukvielu un mīca, līdz iegūst drupanu mīklu. Iemīca arī olas. Mīklu izlīdzina un piespiež iepriekš ietaukotā apmēram 26 cm diametra kūkas veidnē gar veidnes dibenu un malām. Mellenes pārkaisa ar cukuru un kartupeļu cieti un pārber kūkas pamatnei. Pannā izkausē sviestu, iemaisa auzu pārslas un cukuru un 2-3 minūtes apgrauzdē. Auzu pārslas pārkaisa mellenēm. Kūku cep krāsns vidusdaļā  apmēram 30 minūtes. Atdzesē, tad pārkaisa ar pūdercukuru.

Melleņu vietā var izmantot citas ogas vai augļus, piemēram, ķiršus vai plūmes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.