Melleņu kūciņas uz kociņiem

10 gab.

Atzīme (4 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g sviesta vai margarīna
150 g mīklas
20 g Dansukker pūdercukura
30 ml ūdens

Pildījumam
100 g melleņu
25 ml smalki sakapātu piparmētru
40 g Dansukker Brūnā niedru cukura

Glazūrai
1 olas baltums
80 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
25 g sasmalcinātu riekstu (ja vēlas)
Koka kociņi (cukurgailīšu)

Instrukcijas

Mīklas sastāvdaļas samīca kopā. Mīklu liek plastikāta maisiņā un ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Bļodā samaisa ogas, piparmētras un niedru cukuru.

Mīklu izrullē uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Ar veidnes vai glāzes palīdzību izspiež 20 ripas ar diametru 8-10 cm. Ar karoti uzliek virsū pusei no ripām melleņu pildījuma masu. Ar otu apsmērē ripu malas ar olu baltumu. Uzliek virsū otru pusi ripu. Ar dakšiņas palīdzību saspiež kopā ripu maliņas. Pārsmērē pāri olu baltumu un apkaisa ar niedru cukuru.

Cep krāsns vidusdaļā 200°C apmēram 15 minūtes. Tad izņem no krāsns un nevilcinoties iespiež katrā kūciņā koka kociņu. Ļauj atdzist. Pasniedz, kad vismaz nedaudz atdzisušas.

Ja vēlas, var pasniegt ar vaniļas krēmu, kurā var iemērkt kūciņas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.