Sastāvdaļas
100 g sviesta vai margarīna
150 g mīklas
20 g Dansukker pūdercukura
30 ml ūdens
Pildījumam
100 g melleņu
25 ml smalki sakapātu piparmētru
40 g Dansukker Brūnā niedru cukura
Glazūrai
1 olas baltums
80 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
25 g sasmalcinātu riekstu (ja vēlas)
Koka kociņi (cukurgailīšu)
Instrukcijas
Mīklas sastāvdaļas samīca kopā. Mīklu liek plastikāta maisiņā un ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Bļodā samaisa ogas, piparmētras un niedru cukuru.
Mīklu izrullē uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Ar veidnes vai glāzes palīdzību izspiež 20 ripas ar diametru 8-10 cm. Ar karoti uzliek virsū pusei no ripām melleņu pildījuma masu. Ar otu apsmērē ripu malas ar olu baltumu. Uzliek virsū otru pusi ripu. Ar dakšiņas palīdzību saspiež kopā ripu maliņas. Pārsmērē pāri olu baltumu un apkaisa ar niedru cukuru.
Cep krāsns vidusdaļā 200°C apmēram 15 minūtes. Tad izņem no krāsns un nevilcinoties iespiež katrā kūciņā koka kociņu. Ļauj atdzist. Pasniedz, kad vismaz nedaudz atdzisušas.
Ja vēlas, var pasniegt ar vaniļas krēmu, kurā var iemērkt kūciņas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.