Melleņu kūciņas uz kociņiem

10 gab.

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

100 g sviesta vai margarīna
150 g mīklas
20 g Dansukker pūdercukura
30 ml ūdens

Pildījumam
100 g melleņu
25 ml smalki sakapātu piparmētru
40 g Dansukker Brūnā niedru cukura

Glazūrai
1 olas baltums
80 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
25 g sasmalcinātu riekstu (ja vēlas)
Koka kociņi (cukurgailīšu)

Instrukcijas

Mīklas sastāvdaļas samīca kopā. Mīklu liek plastikāta maisiņā un ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Bļodā samaisa ogas, piparmētras un niedru cukuru.

Mīklu izrullē uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Ar veidnes vai glāzes palīdzību izspiež 20 ripas ar diametru 8-10 cm. Ar karoti uzliek virsū pusei no ripām melleņu pildījuma masu. Ar otu apsmērē ripu malas ar olu baltumu. Uzliek virsū otru pusi ripu. Ar dakšiņas palīdzību saspiež kopā ripu maliņas. Pārsmērē pāri olu baltumu un apkaisa ar niedru cukuru.

Cep krāsns vidusdaļā 200°C apmēram 15 minūtes. Tad izņem no krāsns un nevilcinoties iespiež katrā kūciņā koka kociņu. Ļauj atdzist. Pasniedz, kad vismaz nedaudz atdzisušas.

Ja vēlas, var pasniegt ar vaniļas krēmu, kurā var iemērkt kūciņas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Affogato

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Pasaku šokolādes kūka

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.