Sastāvdaļas
100 g sviesta vai margarīna
150 g mīklas
20 g Dansukker pūdercukura
30 ml ūdens
Pildījumam
100 g melleņu
25 ml smalki sakapātu piparmētru
40 g Dansukker Brūnā niedru cukura
Glazūrai
1 olas baltums
80 g Dansukker niedru cukura "Demerara"
25 g sasmalcinātu riekstu (ja vēlas)
Koka kociņi (cukurgailīšu)
Instrukcijas
Mīklas sastāvdaļas samīca kopā. Mīklu liek plastikāta maisiņā un ievieto ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Bļodā samaisa ogas, piparmētras un niedru cukuru.
Mīklu izrullē uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem. Ar veidnes vai glāzes palīdzību izspiež 20 ripas ar diametru 8-10 cm. Ar karoti uzliek virsū pusei no ripām melleņu pildījuma masu. Ar otu apsmērē ripu malas ar olu baltumu. Uzliek virsū otru pusi ripu. Ar dakšiņas palīdzību saspiež kopā ripu maliņas. Pārsmērē pāri olu baltumu un apkaisa ar niedru cukuru.
Cep krāsns vidusdaļā 200°C apmēram 15 minūtes. Tad izņem no krāsns un nevilcinoties iespiež katrā kūciņā koka kociņu. Ļauj atdzist. Pasniedz, kad vismaz nedaudz atdzisušas.
Ja vēlas, var pasniegt ar vaniļas krēmu, kurā var iemērkt kūciņas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
![Ievārījumu un marmelādes](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fjam-jars-and-berries.jpg&width=640&format=webp)
Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.
![Saldējums ar ievārījumu un cepumiem](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
![Rabarberu un zemeņu siera kūka](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarber-och-jordgubbscheesecake.jpg&width=640&format=webp)
Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.
![Rabarberu limonāde](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarberbubbel_.jpg&width=640&format=webp)
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
![Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fpannacotta_elderflower.jpg&width=640&format=webp)
Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.
![Sīrupi vasarā](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbasic-recipe-for-lemonade.jpg&width=640&format=webp)
Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.