Sastāvdaļas
650 ml miltu
0,5 tējk. kanēļa
150 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
0,5 tējk. Dansukker vaniļas cukura
2 ēd. kar. piena
125 g sviesta
650 ml melleņu vai citu ogu pēc izvēles
1 ēd. kar. citrona sulas
1,5 ēd. kar. kartupeļu cietes
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C. Miltus ar 100 ml cukura, kanēli, vaniļas cukuru un pienu samaisa. Pievieno sīkos gabaliņos sakapātu sviestu un sastrādā visu drupanā masā. Pusi no mīklas liek karstumizturīgā traukā, kas izklāts ar cepampapīru, un kārtīgi nospiež, līdz drupačas salipušas. Ogas, citrona sulu un atlikušo cukuru samaisa un pārklāj cepumu pamatni. Ja izmanto saldētas ogas, pievieno 1,5 tējkaroti kartupeļu cietes. Atlikušo drupaču mīklu pārkaisa pāri cepumam un viegli piespiež. Cep cepeškrāsnī 30-35 minūtes vai arī, līdz virskārta ir zeltaini brūna. Atdzesē un sagriež gabalos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.