Melleņu cepumi

1 plātne apmēram 20 x 30 cm
Melleņu cepumi
Vērtējums: (11gab.)

Sastāvdaļas

650 ml miltu
0,5 tējk. kanēļa
150 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
0,5 tējk. Dansukker vaniļas cukura
2 ēd. kar. piena
125 g sviesta
650 ml melleņu vai citu ogu pēc izvēles
1 ēd. kar. citrona sulas
1,5 ēd. kar. kartupeļu cietes

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C. Miltus ar 100 ml cukura, kanēli, vaniļas cukuru un pienu samaisa. Pievieno sīkos gabaliņos sakapātu sviestu un sastrādā visu drupanā masā. Pusi no mīklas liek karstumizturīgā traukā, kas izklāts ar cepampapīru, un kārtīgi nospiež, līdz drupačas salipušas. Ogas, citrona sulu un atlikušo cukuru samaisa un pārklāj cepumu pamatni. Ja izmanto saldētas ogas, pievieno 1,5 tējkaroti kartupeļu cietes. Atlikušo drupaču mīklu pārkaisa pāri cepumam un viegli piespiež. Cep cepeškrāsnī 30-35 minūtes vai arī, līdz virskārta ir zeltaini brūna. Atdzesē un sagriež gabalos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker