Sastāvdaļas
650 ml miltu
0,5 tējk. kanēļa
150 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
0,5 tējk. Dansukker vaniļas cukura
2 ēd. kar. piena
125 g sviesta
650 ml melleņu vai citu ogu pēc izvēles
1 ēd. kar. citrona sulas
1,5 ēd. kar. kartupeļu cietes
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C. Miltus ar 100 ml cukura, kanēli, vaniļas cukuru un pienu samaisa. Pievieno sīkos gabaliņos sakapātu sviestu un sastrādā visu drupanā masā. Pusi no mīklas liek karstumizturīgā traukā, kas izklāts ar cepampapīru, un kārtīgi nospiež, līdz drupačas salipušas. Ogas, citrona sulu un atlikušo cukuru samaisa un pārklāj cepumu pamatni. Ja izmanto saldētas ogas, pievieno 1,5 tējkaroti kartupeļu cietes. Atlikušo drupaču mīklu pārkaisa pāri cepumam un viegli piespiež. Cep cepeškrāsnī 30-35 minūtes vai arī, līdz virskārta ir zeltaini brūna. Atdzesē un sagriež gabalos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.