Melleņu cepumi

Aptuveni 16 cepumi

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g kviešu miltu
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1 tējkar. sāls
250 g sviesta, atlaidināta istabas temperatūrā
3 ēdamkar. ledusauksta ūdens

Pildījumam
200 g melleņu
140 g Dansukker želejas cukura Multi
1 ēdamkar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 gab. citrona sulas un rīvētas miziņas

Glazūrai
1 ola
90 g Dansukker nerafinētā niedru cukura

Instrukcijas

Miltus, cukuru un sāli sajauc ar gabaliņos sagrieztu sviestu, visu mīca, līdz masa turas kopā. Pa vienai ēdamkarotei pievieno ūdeni un ātri iemīca. Masu sadala divās daļās, katru ietin pārtikas plēvē un ļauj atpūsties stundu ledusskapī.

Mellenēm pievieno želejas cukuru Multi, tumšo Muscovado cukuru, citrona sulu un miziņu. Vāra 5 minūtes. Masu sablendē un atstāj atdzist.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C .

Izņem mīklu no ledusskapja un rūpīgi izmīca. Uz ar miltiem apkaisītas virsmas abas mīklas daļas izrullē līdzīgas formas un biezuma gabalos.

Vienu mīklas daļu pārklāj ar plānu kārtiņu melleņu biezeņa. Otru mīklas daļu griež plānās strēmelēs un krustām - šķērsām pārklāj ar melleņu biezeni noklātajai daļai. Griež trīsstūra vai apaļas formas (aptuveni 3 cm diametrā) gabaliņos un liek uz ar cepamo papīru izklātas cepešpannas.

Cepumus glazē ar sakultu olu un pārkaisa ar nerafinēto cukurniedru cukuru.

Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 10 – 14 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.