Melleņu cepumi

Aptuveni 16 cepumi

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g kviešu miltu
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1 tējkar. sāls
250 g sviesta, atlaidināta istabas temperatūrā
3 ēdamkar. ledusauksta ūdens

Pildījumam
200 g melleņu
140 g Dansukker želejas cukura Multi
1 ēdamkar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 gab. citrona sulas un rīvētas miziņas

Glazūrai
1 ola
90 g Dansukker nerafinētā niedru cukura

Instrukcijas

Miltus, cukuru un sāli sajauc ar gabaliņos sagrieztu sviestu, visu mīca, līdz masa turas kopā. Pa vienai ēdamkarotei pievieno ūdeni un ātri iemīca. Masu sadala divās daļās, katru ietin pārtikas plēvē un ļauj atpūsties stundu ledusskapī.

Mellenēm pievieno želejas cukuru Multi, tumšo Muscovado cukuru, citrona sulu un miziņu. Vāra 5 minūtes. Masu sablendē un atstāj atdzist.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C .

Izņem mīklu no ledusskapja un rūpīgi izmīca. Uz ar miltiem apkaisītas virsmas abas mīklas daļas izrullē līdzīgas formas un biezuma gabalos.

Vienu mīklas daļu pārklāj ar plānu kārtiņu melleņu biezeņa. Otru mīklas daļu griež plānās strēmelēs un krustām - šķērsām pārklāj ar melleņu biezeni noklātajai daļai. Griež trīsstūra vai apaļas formas (aptuveni 3 cm diametrā) gabaliņos un liek uz ar cepamo papīru izklātas cepešpannas.

Cepumus glazē ar sakultu olu un pārkaisa ar nerafinēto cukurniedru cukuru.

Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 10 – 14 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.