Melleņu cepumi

Aptuveni 16 cepumi

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g kviešu miltu
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1 tējkar. sāls
250 g sviesta, atlaidināta istabas temperatūrā
3 ēdamkar. ledusauksta ūdens

Pildījumam
200 g melleņu
140 g Dansukker želejas cukura Multi
1 ēdamkar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 gab. citrona sulas un rīvētas miziņas

Glazūrai
1 ola
90 g Dansukker nerafinētā niedru cukura

Instrukcijas

Miltus, cukuru un sāli sajauc ar gabaliņos sagrieztu sviestu, visu mīca, līdz masa turas kopā. Pa vienai ēdamkarotei pievieno ūdeni un ātri iemīca. Masu sadala divās daļās, katru ietin pārtikas plēvē un ļauj atpūsties stundu ledusskapī.

Mellenēm pievieno želejas cukuru Multi, tumšo Muscovado cukuru, citrona sulu un miziņu. Vāra 5 minūtes. Masu sablendē un atstāj atdzist.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C .

Izņem mīklu no ledusskapja un rūpīgi izmīca. Uz ar miltiem apkaisītas virsmas abas mīklas daļas izrullē līdzīgas formas un biezuma gabalos.

Vienu mīklas daļu pārklāj ar plānu kārtiņu melleņu biezeņa. Otru mīklas daļu griež plānās strēmelēs un krustām - šķērsām pārklāj ar melleņu biezeni noklātajai daļai. Griež trīsstūra vai apaļas formas (aptuveni 3 cm diametrā) gabaliņos un liek uz ar cepamo papīru izklātas cepešpannas.

Cepumus glazē ar sakultu olu un pārkaisa ar nerafinēto cukurniedru cukuru.

Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 10 – 14 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.