Melleņu cepumi - Receptes

Melleņu cepumi

Aptuveni 16 cepumi 2 stundas
Melleņu cepumi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 300 g kviešu miltu
  • 135 g Dansukker cukurbiešu cukura
  • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
  • 1 tējkar. sāls
  • 250 g sviesta, atlaidināta istabas temperatūrā
  • 3 ēdamkar. ledusauksta ūdens

Pildījumam

  • 200 g melleņu
  • 140 g Dansukker želejas cukura Multi
  • 1 ēdamkar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
  • 1 gab. citrona sulas un rīvētas miziņas

Glazūrai

  • 1 ola
  • 90 g Dansukker nerafinētā niedru cukura

Miltus, cukuru un sāli sajauc ar gabaliņos sagrieztu sviestu, visu mīca, līdz masa turas kopā. Pa vienai ēdamkarotei pievieno ūdeni un ātri iemīca. Masu sadala divās daļās, katru ietin pārtikas plēvē un ļauj atpūsties stundu ledusskapī.

Mellenēm pievieno želejas cukuru Multi, tumšo Muscovado cukuru, citrona sulu un miziņu. Vāra 5 minūtes. Masu sablendē un atstāj atdzist.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C .

Izņem mīklu no ledusskapja un rūpīgi izmīca. Uz ar miltiem apkaisītas virsmas abas mīklas daļas izrullē līdzīgas formas un biezuma gabalos.

Vienu mīklas daļu pārklāj ar plānu kārtiņu melleņu biezeņa. Otru mīklas daļu griež plānās strēmelēs un krustām - šķērsām pārklāj ar melleņu biezeni noklātajai daļai. Griež trīsstūra vai apaļas formas (aptuveni 3 cm diametrā) gabaliņos un liek uz ar cepamo papīru izklātas cepešpannas.

Cepumus glazē ar sakultu olu un pārkaisa ar nerafinēto cukurniedru cukuru.

Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 10 – 14 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;