Medus mafini

18 gabaliņi

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Aprikožu un apelsīnu ievārījums
400 g žāvētu aprikožu
1 apelsīna sula
100 ml ūdens
300 g Dansukker ievārījuma cukura

Kūka
420 g medus
110 g Dansukker Farīna cukura
3 olas
1 tējkar. malta ingvera
2 tējkar. malta kanēļa
0,5 apelsīna sula un miziņa
150 ml saldā krējuma
500 g kviešu miltu
2 tējkar. briežraga sāls

Šokolādes glazūra
200 g tumšās šokolādes
300 g sviesta istabas temperatūrā
120 g Dansukker pūdercukura
100 ml apelsīnu un aprikožu ievārījuma

Dekorēšanai
žāvētas aprikozes

Instrukcijas

Vispirms pagatavo ievārījumu. Aprikozes vismaz divas stundas izmērcē ūdenī. Sasmalcina. No apelsīniem izspiež sulu. Pievieno aprikozes, ūdeni un cukuru un vāra 10 minūtes. Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās un cieši aizvāko. Uzglabā vēsā, tumšā vietā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Medu un cukuru katliņā karsē, līdz cukurs izšķīdis. Atdzesē.

Olas saputo, pievieno garšvielas, apelsīnu sulu, saldo krējumu un medus maisījumu. Visu sakuļ vijīgā masā.

Miltiem pievieno briežraga sāli un iecilā tos šķidrajā masā. Kārtīgi izmaisa.

Mīklu lej mafinu formītēs un cep krāsns vidējā daļā 13-15 minūtes. Atdzesē uz restītēm.

Sagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē.

Sviestu un pūdercukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno izkausēto šokolādi un kārtīgi izmaisa. Atdzesē ledusskapī apmēram 20 minūtes.

Katra mafina centrā izveido nelielu iedobi un iepilda tajā ievārījumu.  Pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar žāvētu aprikožu krikumiņiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.