Medus mafini

Medus mafini

18 gabaliņi 1 stunda
Medus mafini
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Aprikožu un apelsīnu ievārījums

    • 400 g žāvētu aprikožu
    • 1 apelsīna sula
    • 100 ml ūdens
    • 300 g Dansukker ievārījuma cukura

    Kūka

    • 420 g medus
    • 110 g Dansukker Farīna cukura
    • 3 olas
    • 1 tējkar. malta ingvera
    • 2 tējkar. malta kanēļa
    • 0,5 apelsīna sula un miziņa
    • 150 ml saldā krējuma
    • 500 g kviešu miltu
    • 2 tējkar. briežraga sāls

    Šokolādes glazūra

    • 200 g tumšās šokolādes
    • 300 g sviesta istabas temperatūrā
    • 120 g Dansukker pūdercukura
    • 100 ml apelsīnu un aprikožu ievārījuma

    Dekorēšanai

    • žāvētas aprikozes

    Vispirms pagatavo ievārījumu. Aprikozes vismaz divas stundas izmērcē ūdenī. Sasmalcina. No apelsīniem izspiež sulu. Pievieno aprikozes, ūdeni un cukuru un vāra 10 minūtes. Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās un cieši aizvāko. Uzglabā vēsā, tumšā vietā.

    Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

    Medu un cukuru katliņā karsē, līdz cukurs izšķīdis. Atdzesē.

    Olas saputo, pievieno garšvielas, apelsīnu sulu, saldo krējumu un medus maisījumu. Visu sakuļ vijīgā masā.

    Miltiem pievieno briežraga sāli un iecilā tos šķidrajā masā. Kārtīgi izmaisa.

    Mīklu lej mafinu formītēs un cep krāsns vidējā daļā 13-15 minūtes. Atdzesē uz restītēm.

    Sagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē.

    Sviestu un pūdercukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno izkausēto šokolādi un kārtīgi izmaisa. Atdzesē ledusskapī apmēram 20 minūtes.

    Katra mafina centrā izveido nelielu iedobi un iepilda tajā ievārījumu.  Pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar žāvētu aprikožu krikumiņiem.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;