Sastāvdaļas
Aprikožu un apelsīnu ievārījums
400 g žāvētu aprikožu
1 apelsīna sula
100 ml ūdens
300 g Dansukker ievārījuma cukura
Kūka
420 g medus
110 g Dansukker Farīna cukura
3 olas
1 tējkar. malta ingvera
2 tējkar. malta kanēļa
0,5 apelsīna sula un miziņa
150 ml saldā krējuma
500 g kviešu miltu
2 tējkar. briežraga sāls
Šokolādes glazūra
200 g tumšās šokolādes
300 g sviesta istabas temperatūrā
120 g Dansukker pūdercukura
100 ml apelsīnu un aprikožu ievārījuma
Dekorēšanai
žāvētas aprikozes
Instrukcijas
Vispirms pagatavo ievārījumu. Aprikozes vismaz divas stundas izmērcē ūdenī. Sasmalcina. No apelsīniem izspiež sulu. Pievieno aprikozes, ūdeni un cukuru un vāra 10 minūtes. Nosmeļ putas. Lej tīrās, izkarsētās burciņās un cieši aizvāko. Uzglabā vēsā, tumšā vietā.
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Medu un cukuru katliņā karsē, līdz cukurs izšķīdis. Atdzesē.
Olas saputo, pievieno garšvielas, apelsīnu sulu, saldo krējumu un medus maisījumu. Visu sakuļ vijīgā masā.
Miltiem pievieno briežraga sāli un iecilā tos šķidrajā masā. Kārtīgi izmaisa.
Mīklu lej mafinu formītēs un cep krāsns vidējā daļā 13-15 minūtes. Atdzesē uz restītēm.
Sagatavo glazūru. Šokolādi sadrupina un izkausē karstā ūdens peldē.
Sviestu un pūdercukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno izkausēto šokolādi un kārtīgi izmaisa. Atdzesē ledusskapī apmēram 20 minūtes.
Katra mafina centrā izveido nelielu iedobi un iepilda tajā ievārījumu. Pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar žāvētu aprikožu krikumiņiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.