Mazie rabarberu kēksiņi ar svaigi putotu bezē

6-8 gab. 1,5 stunda
Mazie rabarberu kēksiņi ar svaigi putotu bezē
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Mīklai

    • 250 g sviesta
    • 150 g miltu
    • 2 ēdamkar. ūdens
    • 2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
    • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

    Rabarberu pildījumam

    • 400 g rabarberu
    • 45 g Dansukker baltā cukura

    Beze

    • 3 olu baltumi
    • 180 g Dansukker baltā cukura

    Visas mīklas sastāvdaļas sakuļ vijīgā masā. Ietin plēvē un atdzesē 30 minūtes. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C.
    Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Katliņā uzkarsē, pievieno cukuru, izmaisa un karsē 2 minūtes.
    Kēksiņu formiņas ietauko. Mīklu ieklāj formiņās un pārklāj ar rabarberu pildījumu. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 10-15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un atstāj uz dažām minūtēm atdzist.
    Pa to laiku sagatavo beze: olas baltumus un cukuru liek sausā un tīrā bļodā. Karstā ūdens peldē puto, līdz masas temperatūra sasniedz 50-65 °C. Gatavību pārbauda, paberzējot masu starp pirkstiem – cukura kristāliem jābūt pilnīgi izšķīdušiem. Masu pārliek citā bļodā un puto, līdz tā atdzisusi un gaisīga. Izvēlas dekorēšanas uzgali un caur dekorēšanas tūtiņu beze masu izspiež pāri kēksiņiem. izmantojot gāzes degli, apdedzina beze virskārtu. Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker