Mazie rabarberu kēksiņi ar svaigi putotu bezē

6-8 gab.

1,5 stunda

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Mīklai
250 g sviesta
150 g miltu
2 ēdamkar. ūdens
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Rabarberu pildījumam
400 g rabarberu
45 g Dansukker baltā cukura

Beze
3 olu baltumi
180 g Dansukker baltā cukura

Instrukcijas

Visas mīklas sastāvdaļas sakuļ vijīgā masā. Ietin plēvē un atdzesē 30 minūtes. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C.
Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Katliņā uzkarsē, pievieno cukuru, izmaisa un karsē 2 minūtes.
Kēksiņu formiņas ietauko. Mīklu ieklāj formiņās un pārklāj ar rabarberu pildījumu. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 10-15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un atstāj uz dažām minūtēm atdzist.
Pa to laiku sagatavo beze: olas baltumus un cukuru liek sausā un tīrā bļodā. Karstā ūdens peldē puto, līdz masas temperatūra sasniedz 50-65 °C. Gatavību pārbauda, paberzējot masu starp pirkstiem – cukura kristāliem jābūt pilnīgi izšķīdušiem. Masu pārliek citā bļodā un puto, līdz tā atdzisusi un gaisīga. Izvēlas dekorēšanas uzgali un caur dekorēšanas tūtiņu beze masu izspiež pāri kēksiņiem. izmantojot gāzes degli, apdedzina beze virskārtu. Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.