Mazie rabarberu kēksiņi ar svaigi putotu bezē

6-8 gab.

PT1H

1,5 stunda

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
250 g sviesta
150 g miltu
2 ēdamkar. ūdens
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Rabarberu pildījumam
400 g rabarberu
45 g Dansukker baltā cukura

Beze
3 olu baltumi
180 g Dansukker baltā cukura

Instrukcijas

Visas mīklas sastāvdaļas sakuļ vijīgā masā. Ietin plēvē un atdzesē 30 minūtes. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C.
Rabarberus noskalo, nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Katliņā uzkarsē, pievieno cukuru, izmaisa un karsē 2 minūtes.
Kēksiņu formiņas ietauko. Mīklu ieklāj formiņās un pārklāj ar rabarberu pildījumu. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 10-15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un atstāj uz dažām minūtēm atdzist.
Pa to laiku sagatavo beze: olas baltumus un cukuru liek sausā un tīrā bļodā. Karstā ūdens peldē puto, līdz masas temperatūra sasniedz 50-65 °C. Gatavību pārbauda, paberzējot masu starp pirkstiem – cukura kristāliem jābūt pilnīgi izšķīdušiem. Masu pārliek citā bļodā un puto, līdz tā atdzisusi un gaisīga. Izvēlas dekorēšanas uzgali un caur dekorēšanas tūtiņu beze masu izspiež pāri kēksiņiem. izmantojot gāzes degli, apdedzina beze virskārtu. Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.