Mazie aveņu siera groziņi

Gana ātri un vienkārši - cepumu mīklas groziņi ar biezpiena un svaigu ogu pildījumu. Brīvā brīdi palutini sevi un savus mīļos!

4 porcijas

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
100 g sasmalcinātu nesaldu cepumu
40 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
5 g vaniļas cukura
25 g drupinātu lazdu riekstu (ja vēlas)
75 g izkausēta sviesta vai margarīna

Pildījumam
300 ml saldā krējuma
50 ml tropisko augļu nektāra/sulas
100 g Dansukker baltā cukura
3 plāksnītes želatīna
100 g biezpiena

Dekorēšanai
200 g aveņu
200 ml ūdens
25 g Dansukker baltā cukura
1 ēdamkar. svaigi spiestas citrona sulas
3 plāksnītes želatīna 

Instrukcijas

Groziņu mīklas sastāvdaļas samaisa, izklāj groziņu formas un atdzesē.

Želatīna plāksnes 5 minūtes mērcē lielā ūdens daudzumā. Saldo krējumu, sulu un cukuru katliņā uzvāra. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko mitrumu un pievieno katliņa saturam. Ļauj nedaudz atdzist, tad visu iemaisa biezpiena masā. Kad gatavs, pilda groziņos un ļauj sastingt.

Avenes izkārto uz groziņiem, pārlej ar želeju un atstāj sastingt.

Aveņu vietā var izmantot zemenes vai mellenes. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.