Mazās siera kūciņas

5 gab. 2,5 stundas + 2 stundas saldētavā
Mazās siera kūciņas
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Muskovado sloksnītēm

    • 100 g sviesta
    • 95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
    • 70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 150 g kviešu miltu
    • 1/2 tējkar. cepampulvera

    Pildījumam

    • 3 olu dzeltenumi
    • 90 g Dansukker pūdercukura
    • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
    • 150 g siera krēma
    • 300 ml saldā krējuma
    • 100 g aveņu
    • 1/2 citrona sula
    • 100 g melleņu

    Dekorēšanai

    • Avenes
    • Mellenes
    • citronu krēms

    Noregulē cepeškrāsni uz 200°C.
    Sākumā gatavo muskovado sloksnītes: visas sastāvdaļas sastrādā viendabīgā masā. Mīklu izrullē un pārliek uz cepampapīra, viegli piespiežot. Cep 8-10 minūtes. Atdzesē un uzglabā sausā vietā. Pirms kūkas gatavošanas cepumus sadrupina un sadala 5 mazās kūkas formiņās (7 cm diametrā).

    Olas dzeltenumus ar vaniļas un pūdercukuru sakuļ vieglās putās. Iemaisa siera krēmu.
    Saputo saldo krējumu un iecilā olu masā. Visu masu sadala pa bļodām trīs vienādās daļās. Pirmajai daļai pievieno 100 g samīcītu aveņu, otrajai – sulu no puscitrona, bet trešajai – 100 g samīcītu melleņu.

    Kā pirmo kūku formiņās virs cepumu drumstalām kārto aveņu siera masu, tad noliek saldētavā uz 30 minūtēm sastingt. To pašu atkārto ar citronu sieru, bet kā pēdējo liek melleņu sieru, atstājot saldētavā uz divām stundām.

    Siera kūku izņem no saldētavas 5-10 minūtes pirms pasniegšanas. Noņem formas maliņas, dekorē ar svaigām avenēm, mellenēm un citronu krēmu.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker