Mazās siera kūciņas

5 gab.

2,5 stundas + 2 stundas saldētavā

Atzīme (28 gab)

Sastāvdaļas

Muskovado sloksnītēm
100 g sviesta
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
150 g kviešu miltu
1/2 tējkar. cepampulvera

Pildījumam
3 olu dzeltenumi
90 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
150 g siera krēma
300 ml saldā krējuma
100 g aveņu
1/2 citrona sula
100 g melleņu

Dekorēšanai
Avenes
Mellenes
citronu krēms

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 200°C.
Sākumā gatavo muskovado sloksnītes: visas sastāvdaļas sastrādā viendabīgā masā. Mīklu izrullē un pārliek uz cepampapīra, viegli piespiežot. Cep 8-10 minūtes. Atdzesē un uzglabā sausā vietā. Pirms kūkas gatavošanas cepumus sadrupina un sadala 5 mazās kūkas formiņās (7 cm diametrā).

Olas dzeltenumus ar vaniļas un pūdercukuru sakuļ vieglās putās. Iemaisa siera krēmu.
Saputo saldo krējumu un iecilā olu masā. Visu masu sadala pa bļodām trīs vienādās daļās. Pirmajai daļai pievieno 100 g samīcītu aveņu, otrajai – sulu no puscitrona, bet trešajai – 100 g samīcītu melleņu.

Kā pirmo kūku formiņās virs cepumu drumstalām kārto aveņu siera masu, tad noliek saldētavā uz 30 minūtēm sastingt. To pašu atkārto ar citronu sieru, bet kā pēdējo liek melleņu sieru, atstājot saldētavā uz divām stundām.

Siera kūku izņem no saldētavas 5-10 minūtes pirms pasniegšanas. Noņem formas maliņas, dekorē ar svaigām avenēm, mellenēm un citronu krēmu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.