Sastāvdaļas
Mīklai
50 g biezpiena
50 g Dansukker smalkā cukura
15 g Dansukker vaniļas cukura
1 g sāls
20 ml eļļas
15 ml piena
120 g miltu
4 g cepamā pulvera
Pildījumam
300-400 g kazeņu
2 olas
50 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
15 g Dansukker vaniļas cukura
100 g skābā krējuma, 25%
50 g sasmalcinātu lazdu riekstu
12 g kartupeļu cietes
Dekorēšanai
10 g Dansukker pūdercukura
Instrukcijas
Mīklas sastāvdaļas strauji sastrādā mīklā. Mīklu izklāj kēksiņu formiņās un atstāj atdzist ledusskapī uz 30 minūtēm. Tad formiņās ieber ogas. Pārējās pildījuma sastāvdaļas uzputo un pārlej ogām. Cep 20 minūtes cepeškrāsns zemākajā daļā 175°C. Pirms pasniegšanas mazliet atdzesē, tad pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz kopā ar putukrējumu, skābā krējuma krēmu vai vaniļas saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.