Mazās kazeņu kūciņas

4-6 porcijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīklai
50 g biezpiena
50 g Dansukker smalkā cukura
15 g Dansukker vaniļas cukura
1 g sāls
20 ml eļļas
15 ml piena
120 g miltu
4 g cepamā pulvera

Pildījumam
300-400 g kazeņu
2 olas
50 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
15 g Dansukker vaniļas cukura
100 g skābā krējuma, 25%
50 g sasmalcinātu lazdu riekstu
12 g kartupeļu cietes

Dekorēšanai
10 g Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Mīklas sastāvdaļas strauji sastrādā mīklā. Mīklu izklāj kēksiņu formiņās un atstāj atdzist ledusskapī uz 30 minūtēm. Tad formiņās ieber ogas. Pārējās pildījuma sastāvdaļas uzputo un pārlej ogām. Cep 20 minūtes cepeškrāsns zemākajā daļā 175°C. Pirms pasniegšanas mazliet atdzesē, tad pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz kopā ar putukrējumu, skābā krējuma krēmu vai vaniļas saldējumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.