Sastāvdaļas
1 kg sīksīpoliņu
2 lielas ķiploka daiviņas
5-6 zariņi svaiga timiāna
1 svaigs sarkanais čili
800 ml ābolu sidra
600 ml etiķa
500 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 kanēļa standziņa
1 zvaigžņu anīss
10 baltie pipargraudi
1 g sāls
Instrukcijas
Sīpoliņus ieliek vārošā ūdenī, tad nolej to nost. Tad sīpolus atdzesē aukstā ūdenī un nomizo. Ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs. Čili piparu sagriež uz pusēm, atbrīvo no sēklām un sasmalcina. Sīrupu, etiķi, cukuru un garšvielas liek katliņā un uzvāra. Nosmeļ putas. Siltās, sterilizētās burkās kārtām liek sīpolus un ķiplokus, timiānu un čili. Pārlej pāri marinādi. Aizvāko. Uzglabā ledusskapī. Notur nedēļu pirms pasniegšanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.