Sastāvdaļas
500 g kubiņos sagriezta ķirbja mīkstuma
Marinādei
200 ml etiķa (12%)
400 ml ūdens
1 svaiga ingvera sakne, sagriezta apm. 3 x 3 cm lielos gabalos
1 kanēļa standziņa
1 tējk. sāls
10 krustnagliņas
1 anīsa zvaigzne
400 ml Dansukker baltā smalkā cukura
Instrukcijas
Marinādes sastāvdaļas saliek katliņā un uzvāra. Pievieno ķirbja kubiņus un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Izņem ķirbja kubiņus no marinādes un saliek karstās, tīrās burkās. Tad pārlej tiem pāri marinādi, pilnībā noklājot kubiņus. Aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.
Pasniedz ar medījumiem, liellopu gaļu vai pamatīgi nobriedušu sieru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.