Marinēti ķirbji

apm. 700 g
Vai pēc Helovīna ķirbja grebšanas pāri palicis ķirbja mīkstums? Pagatavo marinētus ķirbjus! Mūsu marinētos ķirbjus var pasniegt kopā ar medījumiem, liellopa gaļu vai stipru sieru.
Marinēti ķirbji
Vērtējums: (1 gab.)

Sastāvdaļas

  • 500 g kubiņos sagriezta ķirbja mīkstuma

Marinādei

  • 200 ml etiķa (12%)
  • 400 ml ūdens
  • 1 svaiga ingvera sakne, sagriezta apm. 3 x 3 cm lielos gabalos
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 tējk. sāls
  • 10 krustnagliņas
  • 1 anīsa zvaigzne
  • 400 ml Dansukker baltā smalkā cukura

Marinādes sastāvdaļas saliek katliņā un uzvāra. Pievieno ķirbja kubiņus un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes. Izņem ķirbja kubiņus no marinādes un saliek karstās, tīrās burkās. Tad pārlej tiem pāri marinādi, pilnībā noklājot kubiņus. Aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Pasniedz ar medījumiem, liellopu gaļu vai pamatīgi nobriedušu sieru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker