Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

"Viltotie ananāsi" pazīstami kopš laikiem, kad eksotiskie augļi lieveikalu plauktos bija retums. Saulains ķirbis ar cidonijām marinādē rada lielisku "ananāsa garšu.

4 porcijām

Atzīme (659 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 g ķirbja
300 g cidoniju
250 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
7 anīsa zvaigznes
4 kanēļa standziņas
9 krustnagliņas
1 vaniļas pāksts
50 g baltvīna etiķa
8 smaržīgie pipari

Instrukcijas

Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabalos.
Cidonijas sagriež ceturtdaļās un iztīra no sēklām.
Katliņā liek 250 ml ūdens kopā ar 150 g cukura. Uzvāra un pievieno cidonijas. Viegli izkarsē un ļauj atdzist.
Atsevišķā katliņā liek visas garšvielas, baltvīna etiķi, atlikušo cukuru un 400 ml ūdens. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un pievieno marinādei. Uzvāra un pievieno ķirbjus.
Vāra, līdz ķirbji ir gandrīz mīksti. Pievieno cidonijas sīrupā un atdzesē.
Pilda tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.