Sastāvdaļas
500 g ķirbja
300 g cidoniju
250 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
7 anīsa zvaigznes
4 kanēļa standziņas
9 krustnagliņas
1 vaniļas pāksts
50 g baltvīna etiķa
8 smaržīgie pipari
Instrukcijas
Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabalos.
Cidonijas sagriež ceturtdaļās un iztīra no sēklām.
Katliņā liek 250 ml ūdens kopā ar 150 g cukura. Uzvāra un pievieno cidonijas. Viegli izkarsē un ļauj atdzist.
Atsevišķā katliņā liek visas garšvielas, baltvīna etiķi, atlikušo cukuru un 400 ml ūdens. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un pievieno marinādei. Uzvāra un pievieno ķirbjus.
Vāra, līdz ķirbji ir gandrīz mīksti. Pievieno cidonijas sīrupā un atdzesē.
Pilda tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā.
Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.