Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

"Viltotie ananāsi" pazīstami kopš laikiem, kad eksotiskie augļi lieveikalu plauktos bija retums. Saulains ķirbis ar cidonijām marinādē rada lielisku "ananāsa garšu.

4 porcijām

Atzīme (653 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 g ķirbja
300 g cidoniju
250 g Dansukker ekoloģiskā cukurbiešu cukura
7 anīsa zvaigznes
4 kanēļa standziņas
9 krustnagliņas
1 vaniļas pāksts
50 g baltvīna etiķa
8 smaržīgie pipari

Instrukcijas

Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabalos.
Cidonijas sagriež ceturtdaļās un iztīra no sēklām.
Katliņā liek 250 ml ūdens kopā ar 150 g cukura. Uzvāra un pievieno cidonijas. Viegli izkarsē un ļauj atdzist.
Atsevišķā katliņā liek visas garšvielas, baltvīna etiķi, atlikušo cukuru un 400 ml ūdens. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un pievieno marinādei. Uzvāra un pievieno ķirbjus.
Vāra, līdz ķirbji ir gandrīz mīksti. Pievieno cidonijas sīrupā un atdzesē.
Pilda tīrās, izkarsētās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā.

Recepte: Linda Brensone
Foto: Kristiana Sisejeva
Stils: Līva Kārkla-Upeniece

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.