Marcipāna un ērkšķogu bulciņas

25-30 gabaliņi

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mīkla
50 g rauga
200 g mīksta sviesta
300 g kviešu miltu
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
2 olas

Pildījums
150 g marcipāna
75 g Dansukker Farīna cukura
100 g mīksta sviesta
200 g ērkšķogas

Dekorēšana
Ola
Mandeļu pārslas
Dansukker cukura pērlītes

Instrukcijas

Raugu sadrupina. Sviestu sakapā. Visas mīklas sastāvdaļas sastrādā vijīgā masā un atstāj uz 15 minūtēm.

Sagatavo pildījumu. Sarīvē marcipānu un samaisa ar Farīna cukuru un sviestu.

Mīklu izliek uz iemiltotas virsmas un sadala trīs daļās. Katru daļu izveltnē 20x35 cm loksnē. Pildījumu kārto gareniski loksnes vidējā joslā, pievieno ērkšķogas, malas pārloka pāri, pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj uz 40 minūtēm uzrūgt.

Cepeškrāsni noregulē uz 200°C. Ruletes pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un cukura pērlītēm.

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 20 minūtes. Atstāj atdzist un tad sagriež mazākos gabaliņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.