Marcipāna saldējuma kūka

12–15 porcijas

1,5 stundas + 6 stundas ledusskapī

Atzīme (13 gab)

Sastāvdaļas

Biskvītam
9 olu baltumi
300 g Dansukker pūdercukura
300 g maltu mandeļu

Krēmam
9 olu dzeltenumi
130 g Dansukker baltā cukura
100 g marcipāna masas
150 ml Amaretto liķiera
900 ml saldā krējuma
450 g marcipāna masas kūkas pārklāšanai
Dansukker baltais pūdercukurs pārkaisīšanai

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 160 ºC.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Ļoti svarīgi, lai pie olu baltumiem nebūtu klāt dzeltenumu. Olu baltumus lielā bļodā puto, līdz tie kļūst nedaudz gaisīgi. Pakāpeniski, trīs daļās pievieno pūdercukuru un turpina putot, līdz olu baltumi kļūst ļoti stingri un spīdīgi. Tad iecilā maltas mandeles.

Uz cepamā papīra uzzīmē trīs apļus 28 cm diametrā. Riekstu biskvīta masu sadala trīs daļās, vienmērīgi izlīdzina pa apļiem un cep cepeškrāsnī 50 minūtes, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Arī izcepti biskvīti būs nedaudz mīksti, bet tiem jābūt zeltainiem un jāturas kopā. Atdzesē.

Pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus puto kopā ar cukuru un marcipāna gabaliņiem, līdz masa ir gaisīga un gaiši dzeltena, tad ieputo Amaretto liķieri. Citā bļodā saputo saldo krējumu stingrās putās. Putukrējumu iecilā olu dzeltenumu masā.

Atbrīvo saldētavā vietu, lai varētu ievietot kūkas formu. Kūkas formā liek biskvīta kārtu, tad pāri lej trešdaļu krēma, tad atkal biskvīta kārtu un atkal krēmu. Atkārto, līdz visas sastāvdaļas izlietotas, pēdējai jābūt ir krēma kārtai. Kūku atstāj saldētavā vismaz 6 stundas.

Kad kūka sasalusi, to pārklāj ar marcipānu. Marcipāna masu ar mīklas rulli izrullē 3–4 mm plānu. Lai marcipāns nepieliptu pie galda, var to pārkaisīt ar pūdercukuru. Kad marcipāns izrullēts, to uzmanīgi pārklāj pāri saldētai kūkai un ar rokām izlīdzina, lieko marcipāna daļu nogriežot. Kūku uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas patur istabas temperatūrā 10 minūtes, tad sagriež un pasniedz.

Autors: Līva Kārkla-Upeniece
Stils: Zane Tilaka un Līva Kārkla-Upeniece
Foto: Mareks Gaidamovičs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.