Marcipāna saldējuma kūka

12–15 porcijas

1,5 stundas + 6 stundas ledusskapī

Atzīme (56 gab)

Sastāvdaļas

Biskvītam
9 olu baltumi
300 g Dansukker pūdercukura
300 g maltu mandeļu

Krēmam
9 olu dzeltenumi
130 g Dansukker baltā cukura
100 g marcipāna masas
150 ml Amaretto liķiera
900 ml saldā krējuma
450 g marcipāna masas kūkas pārklāšanai
Dansukker baltais pūdercukurs pārkaisīšanai

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 160 ºC.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Ļoti svarīgi, lai pie olu baltumiem nebūtu klāt dzeltenumu. Olu baltumus lielā bļodā puto, līdz tie kļūst nedaudz gaisīgi. Pakāpeniski, trīs daļās pievieno pūdercukuru un turpina putot, līdz olu baltumi kļūst ļoti stingri un spīdīgi. Tad iecilā maltas mandeles.

Uz cepamā papīra uzzīmē trīs apļus 28 cm diametrā. Riekstu biskvīta masu sadala trīs daļās, vienmērīgi izlīdzina pa apļiem un cep cepeškrāsnī 50 minūtes, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Arī izcepti biskvīti būs nedaudz mīksti, bet tiem jābūt zeltainiem un jāturas kopā. Atdzesē.

Pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus puto kopā ar cukuru un marcipāna gabaliņiem, līdz masa ir gaisīga un gaiši dzeltena, tad ieputo Amaretto liķieri. Citā bļodā saputo saldo krējumu stingrās putās. Putukrējumu iecilā olu dzeltenumu masā.

Atbrīvo saldētavā vietu, lai varētu ievietot kūkas formu. Kūkas formā liek biskvīta kārtu, tad pāri lej trešdaļu krēma, tad atkal biskvīta kārtu un atkal krēmu. Atkārto, līdz visas sastāvdaļas izlietotas, pēdējai jābūt ir krēma kārtai. Kūku atstāj saldētavā vismaz 6 stundas.

Kad kūka sasalusi, to pārklāj ar marcipānu. Marcipāna masu ar mīklas rulli izrullē 3–4 mm plānu. Lai marcipāns nepieliptu pie galda, var to pārkaisīt ar pūdercukuru. Kad marcipāns izrullēts, to uzmanīgi pārklāj pāri saldētai kūkai un ar rokām izlīdzina, lieko marcipāna daļu nogriežot. Kūku uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas patur istabas temperatūrā 10 minūtes, tad sagriež un pasniedz.

Autors: Līva Kārkla-Upeniece
Stils: Zane Tilaka un Līva Kārkla-Upeniece
Foto: Mareks Gaidamovičs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Mazās pankūciņas

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.