Marcipāna saldējuma kūka

12–15 porcijas

1,5 stundas + 6 stundas ledusskapī

Atzīme (13 gab)

Sastāvdaļas

Biskvītam
9 olu baltumi
300 g Dansukker pūdercukura
300 g maltu mandeļu

Krēmam
9 olu dzeltenumi
130 g Dansukker baltā cukura
100 g marcipāna masas
150 ml Amaretto liķiera
900 ml saldā krējuma
450 g marcipāna masas kūkas pārklāšanai
Dansukker baltais pūdercukurs pārkaisīšanai

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 160 ºC.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Ļoti svarīgi, lai pie olu baltumiem nebūtu klāt dzeltenumu. Olu baltumus lielā bļodā puto, līdz tie kļūst nedaudz gaisīgi. Pakāpeniski, trīs daļās pievieno pūdercukuru un turpina putot, līdz olu baltumi kļūst ļoti stingri un spīdīgi. Tad iecilā maltas mandeles.

Uz cepamā papīra uzzīmē trīs apļus 28 cm diametrā. Riekstu biskvīta masu sadala trīs daļās, vienmērīgi izlīdzina pa apļiem un cep cepeškrāsnī 50 minūtes, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Arī izcepti biskvīti būs nedaudz mīksti, bet tiem jābūt zeltainiem un jāturas kopā. Atdzesē.

Pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus puto kopā ar cukuru un marcipāna gabaliņiem, līdz masa ir gaisīga un gaiši dzeltena, tad ieputo Amaretto liķieri. Citā bļodā saputo saldo krējumu stingrās putās. Putukrējumu iecilā olu dzeltenumu masā.

Atbrīvo saldētavā vietu, lai varētu ievietot kūkas formu. Kūkas formā liek biskvīta kārtu, tad pāri lej trešdaļu krēma, tad atkal biskvīta kārtu un atkal krēmu. Atkārto, līdz visas sastāvdaļas izlietotas, pēdējai jābūt ir krēma kārtai. Kūku atstāj saldētavā vismaz 6 stundas.

Kad kūka sasalusi, to pārklāj ar marcipānu. Marcipāna masu ar mīklas rulli izrullē 3–4 mm plānu. Lai marcipāns nepieliptu pie galda, var to pārkaisīt ar pūdercukuru. Kad marcipāns izrullēts, to uzmanīgi pārklāj pāri saldētai kūkai un ar rokām izlīdzina, lieko marcipāna daļu nogriežot. Kūku uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas patur istabas temperatūrā 10 minūtes, tad sagriež un pasniedz.

Autors: Līva Kārkla-Upeniece
Stils: Zane Tilaka un Līva Kārkla-Upeniece
Foto: Mareks Gaidamovičs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.