Marakujas un mango batoniņi

Vegāns deserts no dabas veltēm – mandelēm, mango, citrona un kokosrieksta. Vēl arī Indijas rieksti, marakuja, kakao sviests un cukura sīrups. Viegls, uzglabājams un debešķīgi gards!

8 porcijas

Atzīme (27 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
160 g grauzdētu mandeļu
120 g dateļu, izmērcētu karstā ūdenī 10 minūtes
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
šķipsna sāls

Mango krēmam
250 g Indijas riekstu, izmērcētu vismaz 4 stundas
140 g sagriezta mango (var būt arī saldēts)
150 g sojas jogurta
70 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa
90 g kakao sviesta
50 g citronu sulas, šķipsna sāls

Otrajai kārtai
200 g sagriezta mango
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
3 tējkarotes agar agara
65 g marakujas mīkstuma
30 g citronu sula

Instrukcijas

Riekstus sablendē virtuves kombainā līdz rupju miltu konsistencei. Dateles notecina un sablendē kopā ar mandelēm. Pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu un šķipsnu sāls. Masu liek 10 x 25 cm lielā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Indijas riekstus notecina. Visas krēma sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē, līdz izveidojusies gluda un krēmīga masa. Masu pārlej pāri pamatnei un izlīdzina ar karoti. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā sastingt vismaz uz 4 stundām.

Pagatavo virskārtu. Mango sablendē līdz viendabīgai masai. Liek nelielā katliņā kopā ar marakujas biezeni, citronu sulu, agaragaru un kukurūzas cieti. Nepārtraukti maisot, masu uzkarsē, kamēr tā sabiezē. Noņem nost no uguns, ļauj atdzist, tad to pārklāj pāri mango krēmam. Liek atpakaļ saldētavā un ļauj sacietēt vismaz 1 stundu. Kad masa sacietējusi, izņem no formas un sagriež 2 cm platos batoniņos. Uzglabā ledusskapī. 

Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.