Marakujas un mango batoniņi

Vegāns deserts no dabas veltēm – mandelēm, mango, citrona un kokosrieksta. Vēl arī Indijas rieksti, marakuja, kakao sviests un cukura sīrups. Viegls, uzglabājams un debešķīgi gards!

8 porcijas

Atzīme (27 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
160 g grauzdētu mandeļu
120 g dateļu, izmērcētu karstā ūdenī 10 minūtes
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
šķipsna sāls

Mango krēmam
250 g Indijas riekstu, izmērcētu vismaz 4 stundas
140 g sagriezta mango (var būt arī saldēts)
150 g sojas jogurta
70 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa
90 g kakao sviesta
50 g citronu sulas, šķipsna sāls

Otrajai kārtai
200 g sagriezta mango
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
3 tējkarotes agar agara
65 g marakujas mīkstuma
30 g citronu sula

Instrukcijas

Riekstus sablendē virtuves kombainā līdz rupju miltu konsistencei. Dateles notecina un sablendē kopā ar mandelēm. Pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu un šķipsnu sāls. Masu liek 10 x 25 cm lielā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Indijas riekstus notecina. Visas krēma sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē, līdz izveidojusies gluda un krēmīga masa. Masu pārlej pāri pamatnei un izlīdzina ar karoti. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā sastingt vismaz uz 4 stundām.

Pagatavo virskārtu. Mango sablendē līdz viendabīgai masai. Liek nelielā katliņā kopā ar marakujas biezeni, citronu sulu, agaragaru un kukurūzas cieti. Nepārtraukti maisot, masu uzkarsē, kamēr tā sabiezē. Noņem nost no uguns, ļauj atdzist, tad to pārklāj pāri mango krēmam. Liek atpakaļ saldētavā un ļauj sacietēt vismaz 1 stundu. Kad masa sacietējusi, izņem no formas un sagriež 2 cm platos batoniņos. Uzglabā ledusskapī. 

Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.