Sastāvdaļas
Pamatnei
160 g grauzdētu mandeļu
120 g dateļu, izmērcētu karstā ūdenī 10 minūtes
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
šķipsna sāls
Mango krēmam
250 g Indijas riekstu, izmērcētu vismaz 4 stundas
140 g sagriezta mango (var būt arī saldēts)
150 g sojas jogurta
70 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa
90 g kakao sviesta
50 g citronu sulas, šķipsna sāls
Otrajai kārtai
200 g sagriezta mango
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
3 tējkarotes agar agara
65 g marakujas mīkstuma
30 g citronu sula
Instrukcijas
Riekstus sablendē virtuves kombainā līdz rupju miltu konsistencei. Dateles notecina un sablendē kopā ar mandelēm. Pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu un šķipsnu sāls. Masu liek 10 x 25 cm lielā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Indijas riekstus notecina. Visas krēma sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē, līdz izveidojusies gluda un krēmīga masa. Masu pārlej pāri pamatnei un izlīdzina ar karoti. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā sastingt vismaz uz 4 stundām.
Pagatavo virskārtu. Mango sablendē līdz viendabīgai masai. Liek nelielā katliņā kopā ar marakujas biezeni, citronu sulu, agaragaru un kukurūzas cieti. Nepārtraukti maisot, masu uzkarsē, kamēr tā sabiezē. Noņem nost no uguns, ļauj atdzist, tad to pārklāj pāri mango krēmam. Liek atpakaļ saldētavā un ļauj sacietēt vismaz 1 stundu. Kad masa sacietējusi, izņem no formas un sagriež 2 cm platos batoniņos. Uzglabā ledusskapī.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.