Sastāvdaļas
Pamatnei
160 g grauzdētu mandeļu
120 g dateļu, izmērcētu karstā ūdenī 10 minūtes
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
šķipsna sāls
Mango krēmam
250 g Indijas riekstu, izmērcētu vismaz 4 stundas
140 g sagriezta mango (var būt arī saldēts)
150 g sojas jogurta
70 g Dansukker dzidrā cukura sīrupa
90 g kakao sviesta
50 g citronu sulas, šķipsna sāls
Otrajai kārtai
200 g sagriezta mango
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
3 tējkarotes agar agara
65 g marakujas mīkstuma
30 g citronu sula
Instrukcijas
Riekstus sablendē virtuves kombainā līdz rupju miltu konsistencei. Dateles notecina un sablendē kopā ar mandelēm. Pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu un šķipsnu sāls. Masu liek 10 x 25 cm lielā formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Indijas riekstus notecina. Visas krēma sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē, līdz izveidojusies gluda un krēmīga masa. Masu pārlej pāri pamatnei un izlīdzina ar karoti. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek saldētavā sastingt vismaz uz 4 stundām.
Pagatavo virskārtu. Mango sablendē līdz viendabīgai masai. Liek nelielā katliņā kopā ar marakujas biezeni, citronu sulu, agaragaru un kukurūzas cieti. Nepārtraukti maisot, masu uzkarsē, kamēr tā sabiezē. Noņem nost no uguns, ļauj atdzist, tad to pārklāj pāri mango krēmam. Liek atpakaļ saldētavā un ļauj sacietēt vismaz 1 stundu. Kad masa sacietējusi, izņem no formas un sagriež 2 cm platos batoniņos. Uzglabā ledusskapī.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.